Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
''Mutfağınız ne kadar sağlıklıysa siz de o kadar sağlıklısınız'' diyen Dilara Koçak'ın mutfaktaki favori 5'lisini keşfedin!
Her zaman söylerim mutfağınız ne kadar sağlıklıysa siz de o kadar sağlıklısınızdır. Bende bugün sizlere mutfağımda vazgeçemediğim 5 besinden bahsedeceğim. Elbette mevsimine göre besinler değişebiliyor …
Ara öğünlerin yıldızı badem, %18 oranında protein içeriyor bu yüzden ara öğünlerde meyve ile birlikte tüketimi daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı oluyor. Ancak yaklaşık % 54 oranında yağ içerdiği kontrollü tüketmekte fayda var.10 -15 badem yaklaşık 90-100 kalori içerir. Ben her gün mutlaka tüketiyorum.
Ispanak her mevsim bulunmuyor ama mevsiminde bulduğumda hiç sıkılmadan tüketiyorum. Ispanağın beta karoten, folik asit ve diğer vitamin içerği de oldukça yüksek. Lif, çinko, A, C, E, K vitaminleri, tiamin ve riboflavinden de zengindir. Son zamanlarda favorim ıspanağı nohut ile birlikte pişirmek, ıspanak köklerini de atmıyorum ve mercimek ile pişiriyorum harika oluyor
Bulgur iyi bir karbonhidrat içeriğine sahip ve protein değeri yüksek. Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynuyor. Ayrıca yüksek lif içeriği ile barsak dostu bir besin olduğunu söyleyebiliriz. Kandaki yağları ve kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. Bulguru salatalarınıza ilave edebilir veya öğle/akşam yemeğinde ayran ile beraber bol sebzeli bulgur pilavı tercih edebilirsiniz.
Balık çok iyi bir protein kaynağı olmanın yanı sıra omega 3 ve selenyum içeriği ile de iyi bir antioksidan, kansere karşı koruyucu, yaşlanma karşıtı kalp ve damar sağlığı için vazgeçilmez bir besin. Ben mutlaka haftada en az 2 kez balık tüketmeye özen gösteriyorum.
Yeşil çayın içinde bulunan kateşinler (yararlı bir fitokimyasal) kalori yakımını sağlayıp, kilo kaybını destekliyor ve özellikle karın yağları için etkili. Her gün mutlaka tarçın ve limon ile tüketiyorum. Eğer herhangi başka bir sağlık sorununuz yoksa günde 4-5 fincan tüketebilirsiniz.