Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Elma sirkesi, hızlı bir şekilde kilo vermenin en kestirme yolu mu?
Fotoğraf: Getty Images Turkey
Sosyal medya ve internet artık hayatımızın her alanında. Bilgiye ulaşmak çok daha kolay ama bilginin kaynağı ve doğruluğu insan sağlığı için çok önemli. Keşke her istediğimizi yesek ama her sabah bir kaşık elma sirkesi içerek zayıflasak, hayat ne güzel olurdu değil mi? Eğer böyle bir beklentiniz varsa size kötü bir haberim var; eğer sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve verdiğiniz kiloları geri almamak istiyorsanız; hiçbir besinden mucizeler beklemeyin. Hiçbir besin tek başına fazla kilolarınızın suçlusu olmadığı gibi zayıflamak içinde mucizevi etki gösteremez. İyi haber; bazı besinlerin kilo kaybına yardımcı olduğu da doğru; sirke de bunlardan birisi… Özellikle elma sirkesi, zayıflama ve kilo kontrolü açısından bazı faydalar sağlayabilir, fakat kesinlikle hızlı bir şekilde sonuca varmanın yolu değil.
Elma sirkesinin zayıflamaya olan etkisini test eden tek araştırmada, Japonya’da 175 obez sağlıklı birey, 12 hafta boyunca benzer diyetlerin yanı sıra günlük olarak elma sirkesi veya su tüketmiş. Araştırmanın sonunda sirke kullananların az bir farkla, daha fazla kilo verdiği ortaya çıkmış. Elma sirkesi tüketen grup, ortalama 3 aylık süre içinde 1 – 2 kilo vermiş ama araştırma tamamlandıktan sonra bireyler verdikleri kiloları geri almışlar. Araştırmacılar, sirkenin yağ yakan belirli genleri etkinleştirdiğini öne sürüyor. Fakat bu etki muhtemelen zayıf. Eğer zayıflamak istiyorsanız ve elma sirkesi seviyorsanız kullanmaya devam, ama mutlaka spor yapmanız ve sağlıklı bir beslenme programına devam etmeniz gerekiyor.
Özellikle mide hassasiyetiniz varsa kesinlikle doğrudan içmeyin! Elma sirkesini büyük bir bardak suda seyrelterek, günde bir veya iki kez öğünlerin yanı sıra tüketebilir veya salatalarınıza ekleyebilirsiniz.