Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Kayak merkezlerinin en lüks alternatiflerini bulabileceğiniz İsviçre, İtalya ve Fransa’dan sizin için 5 restaurant seçtik.
Michelin Yıldızlı mekanlar uğruna kayak tatiline gidilecek türden! İsviçre'nin yüksek zirvelerinden Fransa'nın Alp eteklerine kadar uzanan bu lezzet durakları, kayak tatilinizde sadece pistlerin değil, mutfakların da zirvesine çıkmanızı sağlayacak…
The Dolder Grand, Zürih, İsviçre
İki Michelin yıldıza sahip şef Hieko Nieder'in yönetimindeki mutfak, geleneksel tatlar üzerinde cesur ve yenilikçi bir dokunuşla yemek sanatını yeniden tanımlıyor. Restoran, damak zevkini en üst düzeyde tatmin etmek üzere 500'den fazla farklı şarap çeşidi sunuyor! Bu restoranda ister yamaçlarda geçirilen enerjik bir günün ardından rahatlamak için ister özel bir akşam yemeği için gidebilirsiniz. Restoranın menüsündeki her bir yemek, mükemmel uyumu yakalamak için dikkatle seçilmiş şaraplarla eşleştirilerek sunuluyor. The Dolder Grand'daki deneyim, klasik mutfak anlayışının ötesine geçiyor.
Da Vittorio, St. Moritz, İsviçre
St. Moritz tatilimde benim de radarıma giren iki yıldızlı Da Vittorio, geleneksel İtalyan mutfak sanatını doyasıya yaşatıyor. Carlton Hotel'in içerisinde konumlanan İtalyan restoranı, kırk yılı aşkın bir süredir St. Moritz'e ödüllü lezzetler sunuyor. Şefler Enrico ve Roberto Cerea'nın yönetimindeki bu mekan, zengin İtalyan mutfağından esinlenerek hazırlanan eşsiz yemeklerle misafirlerini ağırlıyor. Da Vittorio'da menü geniş olmakla birlikte, İtalyan köklerine bağlı kalarak hazırlanan makarna çeşitleri özellikle öne çıkıyor. Şefler makarnaların mutlaka denenmesi gerektiğine vurgu yapıyor!
Restaurant Terra, Sarentino, İtalya
Ormanın ortasında, doğayla iç içe yemek yemek için rotanızı iki Michelin yıldızlı Restaurant Terra’ya çevirin. Şef Heinrich Schneider’in doğadan ilham alınarak hazırladığı yemekler kadar dikkat çeken bir diğer detay ise restoranın 5,250 feet yükseklikte olması, yani büyüleyici manzarası… Dolayısıyla mekana gün batmadan gitmenizi tavsiye ederim ki ormanın harika manzarasını keyfini çıkarabilin. Yemeğin ardından bölgeye özgü bitkilerle hazırlanan çaylarından içmeyi ihmal etmeyin!
Albert 1er, Chamonix, Fransa
Albert 1er, Alpler’in rustik cazibesini modern bir çerçevede deneyimlemek isteyenler için harika bir seçenek. Bir yıldıza sahip restoran, Fransız ve İtalyan Alpleri'nin bereketli topraklarının sunduğu zenginliklerle bezenmiş bir menüye sahip. Yerel olarak yetiştirilen kuzu etinin yanı sıra, Alplerin aromatik peynirlerini tadabilirsiniz. Fransız mutfağının klasiklerini yeniden yorumlayarak sunulan kaz ciğeri mutlaka denenmeli. Ayrıca sundukları deniz ürünleri de oldukça lezzetli. Dağ göllerinde yaşayan bir balık olan “Arctic char” ile Albert 1er’de tanışabilirsiniz.
Le 1947 at Cheval Blanc, Fransa
Le 1947 at Cheval Blanc, fine-dining konseptini en üst seviyelere taşıyan üç yıldızlı bir restaurant. Şef Yannick Alléno'nun rehberliğinde, yaratıcı dokunuşlar ve dikkatle seçilmiş malzemelerle hazırlanan menü sürekli olarak değişiyor. Hangi menüye denk gelirseniz gelin unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşayacağınız garanti! Fransız mutfağının inceliklerini keşfedeceğiniz ve samimi atmosferinde keyifli dakikalar geçireceğiniz bu restaurant, kayak ve gastronomi tutkunlarının vazgeçilmez lokasyonu!