Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Türkiye'de dijital sanatın önde gelen temsilcilerinden bazılarını daha yakından tanıyoruz.
Türkiye'de dijital sanatın önde gelen temsilcilerinden bazılarını daha yakından tanıyoruz.
@emreyusufiart/ Instagram
Emre Yusufi
Özgün Hercules serisi ile Herkül’ü bir kere daha gündeme getirip modern hayata uyarlayan Emre Yusufi, NFT'yi "fiziksel dünyamla dijital köprüler kurmanın bir yolu" diyerek tanımlıyor. Sanatçı geçtiğimiz yıl heykel, dijital ve NFT formatındaki son dönem çalışmalarından oluşan, uzun bir süreden sonra Türkiye’de açtığı ilk solo sergisi Harmony of Contrast ile karşımıza çıkmıştı. Yine geçtiğimiz sene, Yusufi’nin Divine Selfie isimli eseri, NFT olarak 40 Ethereum’a satılmıştı. Sanatçı 2022 yazının başında da yeni NFT koleksiyonu Mighty Hercules'i duyurmuştu. Studio House ile işbirliğinin yanı sıra The Crypt Gallery, QGlobe gibi uluslararası işbirliklerine sahip NFT koleksiyonu Mighty Hercules koleksiyonu, 10 bin 50 adet NFT’den oluşmuştu.
@hatis_art
HATİŞ
Resim, illüstrasyon, sanat yönetimi ve NFT dahil olmak üzere çeşitli alanlarda POP-Sürreal sanat eserleri üreten HATİŞ, çalışmalarında ağırlıklı olarak yağlıboya ve dijital teknikler kullanıyor. Uluslararası koleksiyonlara giren, yurtdışından da takip edilen bir sanatçı olarak, Bağdat Caddesi’nde yer alan atölyesinde çalışmalarına devam eden sanatçı, gerçek ve hayali uyuşum anlarını ortaya çıkarmak veya yaratmak için imge, dil ve öyküleme gibi birbirinden farklı sistemleri yan yana getiriyor.
Fotoğraf: Chantal Anderson
Refik Anadol
Dijital sanat denilince akla gelen ilk isimlerden biri elbette Refik Anadol. Kendini yeni medya sanatçısı olarak tanımlayan Anadol, dünyanın ilk görsel data heykeli olarak anılan Virtual Depictions başlıklı çalışmasını an Francisco’da sergilemişti. Anadol şaşırtıcı olmayan bir şekilde NFT dünyası için de önemli bir isim. Sanatçının Open Sea'de yayınlanan Machine Hallucinations - Nature Dreams: AI Data Sculpture 2021 1/1 isimli NFT eseri 300 Ethereum yani 1.1 milyon dolara satılmıştı. Sanatçı ilgiyle karşılanan sergilerine de tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Pilevneli Galeri'de Makine Anıları: Mekan başlıklı sergisiyle Türkiye’deki sanatseverlerle buluşan Anadol, 2021'de Venedik Mimarlık Bienali’ne de seçildi. Ayrıca sosyal medyanın da çok sevdiği Alkazar Rüyası adlı interaktif enstalasyonu da ilgiyle ziyaret edilmeye devam ediliyor.
@egeislekel
Ege İşlekel
Siz Ege İşlekel’i daha çok Instagram için hazırladığı filtrelerle tanıyor olabilirsiniz ancak o yaklaşık on yıldır mitolojiden ilhamla günümüz sosyal medya kullanım alışkanlıklarını manipüle ederek üretimlerine devam eden bir sanatçı. İşlekel, Gucci, Nike, Loreal gibi global pek çok markayla işbirliği yaptı. Kendisi bir AR sanatçısı olarak Facebook’un da resmi ortaklarından biri. Kendisini ve Instagram filtrelerini keşfetmek isteyenleri sanatçının kişisel Instragram hesabına davet edelim.