Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Salazar, gastronomi ve sanatı iki kültürün çatısı altında birleştirerek İstanbul’a mevsimsel bir menü ve yepyeni bir sosyal deneyim sunuyor.
Şef Kadir Aytekin tarafından kurulan Food and Beverage Group’unun beş yatırımından biri olan Salazar, modern gastronomi ile sanat ve kültürü hem dekosrasyonunda hem de menüsünde birleştirerek sosyal hayata yeni bir anlam katıyor. Fine dinning konsepti ile ilerleyen restoran, mevsime özel taze seçeneklerle menüsünü güncel tutmaya özen gösteriyor. Yemek kalitesini yüksek tutmaya hassasiyet ile yaklaşan mekan, öğlen ve akşam yemeği servis ediyor, ancak cuma ve cumartesi günleri mutfak kapandıktan sonra değişen dj performanslarıyla beraber bar formatına dönüşüyor. Pazar günü akşamüstleri ise dj eşliğinde bir happy hour konukları bekliyor.
Öne çıkan özellikleri: Salazar, çeşitlilik gösteren menüsünden tamamen özgün mekan yapısına kadar yenilikçi özellikleriyle ön plana çıkıyor. “MediterrAsian” adı ile tanımlanan iki kültürü ortada birleştiren restoran, Akdeniz ve Asya’nın ortak yönlerini ve farklılıklarını beraberinde kucaklıyor. Mekanı işleten Doğukan Ateşok’un kendi sözleriyle: “Salazar; Akdeniz mutfağını, Asya’nın sos ve baharatları ile harmanlayan özgün bir şef restoranı.” Baharatın denizle uyum içinde buluştuğu bir yer olmasının yanı sıra Salazar’a kolaylıkla çok kullanışlı bir sosyal ortam diyebiliriz. Restoran ve haftasonları belli bir saatten sonra bar formatına adapte olan mekan, aynı zamanda “Ruzy Sanat Galerisi ile kompankt bir işletme” haline geliyor. “Sanatın ve gastronominin içiçe olduğu bir vizyon ve bahçe avlusu” mekanın baskın özelliklerinden sadece birkaçı.
Menüde en sevilen üç seçenek: Trüf ve havyarın vazgeçilmez tatlarını siyah sarımsaklı mayonez eşliğinde harmanlayan “Közde Patates”, bol havyarlı sunumu ile “Istakozlu Tost” ve üç gün dinlendirilmiş bir süreç ile hazırlanan “Salazar İmzalı Ördek Tandır” Seçkin yemek seçeneklerin yanında, menüde tadılmak için bekleyen sekiz imza kokteyl bulunuyor. Bu kokteylerin hepsi taze meyve ve baharatlar kullanılarak hazırlanıyor.
Tek bir yemek yenecekse Şef Kadir Aytekin’in önerisi: Josper Fırınında pişirilen ve London broil sos ile servis edilen “Izgara T-Bone Biftek”
Dekorasyon: Yeşil, mavi ve beyazın tonları ile dekore edilmiş mekan, Akdeniz ve Asya elementlerini her özelliği ile vurguluyor. “Salazar, dinamik mimarisi dışında 300m2 alan üzerine hem yazlık bahçesi olan, hem de yaz ve kış aylarında üzeri ve yanları tamamen açılıp kapanabilen yüksek ve cam tavanlı ferah bir yapıya sahip.” Cam tavanı sayesinde gündüzleri ışığı avantajına kullanan restoran, akşamları loş ışığın estetiğinde servis yapmaya devam ediyor.
Adres: Tepecik Yolu, No:20, Etiler/istanbul