Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Çocukluk günlerine dayanan bir tutku, iki senelik bir emek, ticari kaygılardan uzak, içten sesler… Su Soley, yeni albümü Kabuk’la beraber kendi kabuklarını da kırdığını müjdeliyor.
“Kabuk albümü benim için tam bir özgürlük alanı oldu” diyor Su Soley: “Debelenmeyi bir süre önce bıraktım. Kendimle de uğraşmıyorum artık pek, yakamdan düştüm. Bu, tüm yoluma olduğu gibi müziğime de yansıyor. Senelerdir hasretini duyduğum sesleri tercih edebilme özgürlüğünü hissetmek iyi geldi.” Yakın zamanda çıkan yeni albümü, sanatçının kiminin üzerinde 15 sene çalıştığı bestelerinden oluşuyor. Özlediği, inandığı ve sevdiği sesleri yarattıktan sonra onları Genco Arı’nın prodüktörlüğüne teslim etmiş Su. “Şarkıların ticari kaygılardan sonuna kadar uzak yapılmış olması albümün ilk hikayesi. Bunun yanında, Kabuk’un geneline dokunan biri daha var: Genco Arı. Kendisi albümün müzik prodüktörlüğünü üstlendi, tüm düzenlemeler de ona ait. Kabuk’u emanet etmek için en doğru isimmiş” diye anlatmaya devam ediyor.
Kabuk’un yapım şirketiyse Su’nun 2018’de kurduğu Soley Tunes. “Soley Tunes olarak yaklaşık iki ayda bir yeni bir şarkı yayımlıyoruz. Soley Kids isimli bir de çocuk projesi oluşturduk. Bu albümlerde Volkan Asyalı ile birlikte çalışıyoruz” diye bahsediyor şirketinin icraatlarından. Su’nun 13 yaşında aldığı müzik dersleriyle başlayan müzikal serüveni onu üniversite yıllarında sahneye taşımış, oradan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümüne, son olarak da kendi yapım şirketini kurmaya sevk etmiş. “Yapımcılığını üstlendiğim ilk projeler kendi albümlerim oldu. Sonrasında yeni isimlerin yapımcılığını üstlenmeye başladım. Duygu Çevik sanatçılarımdan biri, şimdiye kadar toplamda üç şarkısını yayınladık. Mata Yücel de kendi şarkılarını yazan diğer bir sanatçım” diye anlatmaya devam ediyor.
Su’yu bir girişimci yapan, müziğe duyduğu tutku kadar sektörde değişmesi gerektiğine inandığı problemler de. Müzik eğitimi alanında daha çok açılıma ihtiyacımız olduğunu söylüyor örneğin. “Pek çok yetenekli çocuğumuz ve gencimizin müziğimize ve ruhumuza katabileceklerinden mahrum kalıyoruz. Dilerim ki çocukluk döneminde müzik eğitimi alanında daha çok zenginleşiriz” diyor. Sektördeki telif haklarıyla alakalı boşluklardan da rahatsız; yine de güç bulduğu ekibi, ailesi ve müzik aşkı sayesinde daha bir öncekini tamamlamadan kendine yeni bir hedef belirliyor Su. “İnsanın başarılarını sevdikleriyle paylaşabilmesi, hele ki bu insanlar söz konusu başarılarda emek sahibiyse, çok özel bir duygu” diyor. Biraz bu duygular, en çok da kendisini özgürleştiren sesler için üretmeye devam ediyor.