07 Mayıs 2012

Ziyafet başlasın!

YAZI: PELİN ÇAKAR

Haftasonu kahvaltıda misafir ağırlamayı planladığım bir gün farklı birşeyler yapmaya niyetlendim.
 
Şöyle yedikçe yenesi gelen türden bir kahvaltı için 'Ispanaklı fırınlanmış yumurta sufle' iyi gider diye düşünerek başladım hazırlığa. Bir de hergün yapmaktan hiç sıkılmayacağım klasikleşmiş avokado ve renkli domatesli bruschetta'ları ekledim menüye. Bence sabah, öğlen, akşam her saate uygun bir seçenek bruschetta'lar.
 
Ispanaklı Yumurta Sufle

 
Bu tarife ıspanak yerine fesleğen, kurutulmuş domates, bacon gibi birçok lezzet eklenip değiştirilebilir.
 
Malzemeler
 
3 yumurta sarısı
5 yumurta beyazı
20 gr taze ıspanak (tercihen körpe / doğranmış)
2 çorba kaşığı krema
30 gr rende parmesan peyniri (beyaz peynir veya lor peyniri de olabilir)
tuz /karabiber
tereyağ
 
Yapılışı
 
Yumurtaların içerisine tuz ve karabiber ekleyip iyice çırparak köpürtün.(Yumurtayı ne kadar çok çırpıp oksijen ile temasını sağlarsanız o kadar kabarık olur.) Tercihen krema da ekleyebilirsiniz. Ben bu tarifte krema ekledim. Porselen sufle kapları bu tarif için gayet uygun. Her birini tereyağ ile yağlayıp hazırlayın. Kapların dibine ıspanak ve peyniri yerleşitirip çırpılmış yumurtaları bir parmak eksik kalacak şekilde dökün. Derin bir fırın kabına sufle kaplarını yerleştirip dibine su ekleyin. 180 derecede 20-30 dk yumurtalar kabarana kadar pişirin. Kızarmış köy ekmeği ile birlikte nefis oluyor!
 
 
Avokadolu Domates Bruschetta

 
1 paket kırmızı cherry domates
1 paket sarı cherry domates
50 gr taze fesleğen
2 avokado (yumuşak olsun)
1/2 limon suyu
1 diş sarmısak
tuz
ekşi maya baget ekmeği
sızma zeytinyağ
 
Yapılışı
 
Avokadoları bir çatal yardımıyla veya daha pürüzsüz bir doku için robotta limon suyu ve tuzla ezin. Diğer tarafta cherry domatesleri dörde bölüp, doğranmış taze fesleğen, sızma zeytinyağ, sarmısakla karıştırıp bir iç hazırlayın (Cherry domates yerine mis kokulu bir çanakkale domatesi ile yaparsanız daha da güzel olur. Ben sarı domates kullanmak istediğim için farklılığa gittim) Baget ekmek dilimlerini kızartıp üzerine avokado dip sürüp domates karışımı ekleyin.
 
Afiyet olsun!

- Pelin Çakar - Lucca Mutfak Koordinatörü

ETİKETLER: ISPANAK , YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , YUMURTA , SUFLE , KAHVALTI , AVOKADOLU DOMATES BRUSCHETTA