10 Şubat 2014

Yeni deneyimler

İstanbul’un yeme-içme sahnesini takip edenlerdenseniz bu sene GQ tarafından Men of The Year ödüllerinde Yılın Şefleri ödülünü alan, Gile Restaurant'ın şefleri Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş’un  isimlerini mutlaka duymuş, lezzetlerini denemişsinizdir. Daha Önce Tomtom Suites’ın teras katında La Mouette’e hayat vermiş olan ikili, İstanbul'dan once birçok farklı bölgenin havasını solumuş. Üryan Doğmuş, Culinary Institute of America’daki mezuniyetinin ardından Florida Ritz Carlton, Hawaii Kapalua, Argos in Cappacocia ve İstanbul’da Mikla’da çalışmış; Cihan Kıpçak ise Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği’nden mezun olduktan sonra İsviçre R. Hotel de Villle et du Mauvre’da başlayan kariyerine sırasıyla Ankara, Argos in Cappadocia, Mimolett ile devam etmiş. La Mouette’in mutfağında bir araya gelen ve ‘aynı dili konuşan’ ikili Gile’de yine bu coğrafyadan, yöresel ancak sofistike tatlar yaratıyor.

Aşina olduğunuz lezzetten uzaklaşmadan, bilinen tatları modern teknikler ve kendine has tarzlarıyla yorumluyan şefler bu ay Vogue Gurme'de farklı bir deneyim sunacak. Adı 'yaş üzüm tanesi' anlamına gelen Gile Restaurant'ın şefleriyle Vogue Gurme blog'u merakla takip edeceğinize eminiz.

 

İlgili Başlıklar