03 Şubat 2012

Yemek, içmek, gezmek ve sevmek

YAZI: ZEYNEP BALKANOĞLU

Yemekte tek doğru yoktur. Herkesin damak tadı farklı.!..! Diyelim ki, yaptığım harika bir yemek olsun ve siz davetlim olun. İçine de kişniş koymuş olayım. Hayatınızın aşkıyla terk edilmeden önce en son yediğiniz yemek de varsayalım ki, guacamole (tarifi aşağıda) olsun. Eğer o kişnişin kokusu size o günü hatırlattıysa, ben ne kadar lezzetli yapmış olursam olayım damağınızda o günden kalma acı bir tat kalacaktır.

Guacamole çok çok lezzetlidir aslında.

Nedir bu Guacamole?

Bir meksika sosu. Cipsin ya da fajita'nın yanında kullanabilir. Dilerseniz kızarmış ekmeğin de üzerine sürüp zevkle yiyebilirsiniz. Avokado, doymamış yağ oranı çok yüksek bir meyvedir aslında. Vitamin ve mineral yönünden doğal zeytinyağı kadar faydalıdır. Özellikle saç için iyi olduğunu söylerler.

 

Gerekli malzemeler:

1 olmuş Avokado

Dörtte bir kırmızı soğan

10 yaprak kadar kişniş

1 çay kaşığı kadar doğranmış jalapeno biberi

1 adet sulu lime

Doğranmış ve çekirdeği alınmış yarım normal boyutlarda domates

İstediğiniz kadar tuz ve karabiber

Sarımsak sevenlerdenseniz yarım diş de sarımsak ekleyebilirsiniz.

Eğer çok acı seviyorsanız, jalapeno biberinin miktarını arttırın.

Bütün malzemeleri tahta kaşıkla ezdikten sonra tuz karabiberini de kontrol edip afiyetle yiyebilirsiniz…

DİPNOT:

İyi bir guacamole yemek isterseniz ve yolunuz New Yorka düşecekse tavsiyem Rosa Mexicano. Mutlaka deneyin. Guacamole'nin yanında da Mojito veya Corona iyi gider.
 

- Zeynep Balkanoğlu (Mia Mensa)

 

 

 

ETİKETLER: YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , MEKSİKA SOSU , GUACAMOLE