Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Karpuz kabuğu denize düşeli çok oldu. Hatta sıcaklar ve nem, köprü onarımı sebebiyle iyice yoğunlaşan trafikle birleşince keşke düşmeseydi bile dedirtti bana. Yanlış anlamayın, herkes gibi ben de çok severim yaz aylarını ancak bir aralık çocuğu olduğumdan mıdır bilmem, serinlik her zaman daha iyi hissettiriyor kendimi.
Güneşli günlerin gelmesiyle, Instagram başta olmak üzere tüm sosyal mecralarda yazlık mekan fotoğrafları yerlerini almaya başladı. Benim tatil planım ise henüz yok; sanırım Ağustos sonuna kadar da olmayacak. Yaza dair en büyük motivasyonum Çengelköy’deki evimde, işe gitmek üzere hazırlanırken sürekli izlediğim ‘Rather be – Clean bandit’ klibi. İtiraf edeyim biraz kıskanıyorum küçük bir robata* barda çalışan sevimli, Uzakdoğulu kızın balık pazarında yaptığı alışverişi ve balıkların tazeliğini. Neyse, beni de mutlu edecek çok şey var İstanbul’da diyerek ‘there’s no place I’d rather be’ dinlerken işe gitmek üzere evden ayrılıyorum.
Yoldayken günümü planlamaya başlıyorum. Yapacak çok iş var. Önce mutfaktaki bütün bölümlerde hazırlanan ürünlerin tadımıyla başlıyorum işe. ‘Olmuş, güzel, lezzetli, sosu ne zaman aldınız ocaktan?” gibi sorularla geçiyor ilk saatim. Sonrasında hızlı bir öğlen servisi ve ardından misafirleri uğurlama.
Yaz menüsünü, tadımları, minik detayları düşünmek… Tahmin ettiğimden daha yoğun geçiyor bu aralar günlerim. Ofise geçiyorum, sizlerle ilk paylaşacağım tarife karar vermek üzere oturuyorum bilgisayarın başına. Tom’s Kitchen’da yeni sunmaya başlayacağımız yaz menüsünden üç tarif seçiyorum. Mutfağa girip özenle hazırlıyorum üçünü de. Zorlu’da bir akşam üstü, Tom’s Kitchen’ın terasında hafif bir yaz meltemi var. Bu kriterlere en uygun tabağı seçiyorum; kızarttığım ekşi mayalı esmer ekmekle harika bir uyumu olan ‘keçi lor’. Evet, ilk tarifimiz keçi lor olacak; rengarenk, kendi dinamiği olan ve oldukça hafif.
*Robata: Japonların kömür ızgara ve ocak başına yakın konseptleri, daha çok sakeye eşlik edecek ızgara et, balık, tavuk ve sebzeler servis edilir.
Keçi Lor
(4 Kişilik)
İçerik
Keçi Peyniri Mus | Nar Şurubu Sosu | Tabağın hazırlanması |
200g krem peyniri | 400ml nar suyu | Kavrulmuş ceviz |
200g yumuşak keçi peyniri | 200ml zeytin yağı | Nar çekirdekleri |
150ml çırpılmış krema 1 çay kaşığı doğranmış Frenk maydanozu | 2g tuz Taze Karabiber Limon suyu | Parçalara ayrılmış keçi peyniri 8 tane ince kesilmiş kırmızı turp 100g bezelye turşusu |
1 limonun kabuğu 1,5 ıslatılmış jelatin yaprağı |
| 100g taze bakla Zeytinyağı |
1 yemek kaşığı krema |
| 1 limonun kabuğu |
Taze karabiber |
| Tuz-Karabiber |
2g tuz |
|
|
|
|
|
Tarifi
Keçi Peyniri Mus
Nar Şurubu Sosu
Tabağın hazırlanması