Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Pudra Şekeri180 gr.
Yumurta Beyazı 90 gr.
Tuz 1 fiske
Pirinç Nişastası1 tatlı kaşığı
Türk Kahvesi5 gr.
Güllü Lokum100 gr.
Tarif:
Fırın 130 dereceye kurulur. Yumurta beyazları bir fiske tuzla beraber koyulaşana dek mikserde çekilir. İçerisine azar azar pudra şekeri eklenir, iyice kıvam aldığında pirinç nişastası ve Türk kahvesi ilave edilirTürk Kahveli Beze ve Güllü Lokum
Pudra Şekeri180 gr.
Yumurta Beyazı 90 gr.
Tuz 1 fiske
Pirinç Nişastası1 tatlı kaşığı
Türk Kahvesi5 gr.
Güllü Lokum100 gr.
Fırın 130 dereceye kurulur. Yumurta beyazları bir fiske tuzla beraber koyulaşana dek mikserde çekilir. İçerisine azar azar pudra şekeri eklenir, iyice kıvam aldığında pirinç nişastası ve Türk kahvesi ilave edilir. Karışım bir krema torbasına alınır ve silipat üzerine bir lokmalık büyüklüğünde sıkılır. Fırında yarım saat kadar pişirilip çıkarılır ve sertleşince ters çevrilip soğumaya alınır.
Lokumlar yarım çay kaşığı büyüklüğünde kesilir ve bezelerin içine girecek şekilde yassı hale getirildikten sonra kısık ateşteki tavaya konur. Biraz yumuşamaya başladıklarında bezelerin arasına konup hafifçe bastırılır, soğuyunca servis edilir.
. Karışım bir krema torbasına alınır ve silipat üzerine bir lokmalık büyüklüğünde sıkılır. Fırında yarım saat kadar pişirilip çıkarılır ve sertleşince ters çevrilip soğumaya alınır.
Lokumlar yarım çay kaşığı büyüklüğünde kesilir ve bezelerin içine girecek şekilde yassı hale getirildikten sonra kısık ateşteki tavaya konur. Biraz yumuşamaya başladıklarında bezelerin arasına konup hafifçe bastırılır, soğuyunca servis edilir.