22 Ağustos 2013

Türk Kahveli Beze ve Güllü Lokum

YAZI: CİVAN ER

Pudra Şekeri 180 gr.

Yumurta Beyazı 90 gr.

Tuz 1 fiske

Pirinç Nişastası 1 tatlı kaşığı

Türk Kahvesi 5 gr.

Güllü Lokum 100 gr.

 

Tarif:

Fırın 130 dereceye kurulur. Yumurta beyazları bir fiske tuzla beraber koyulaşana dek mikserde çekilir. İçerisine azar azar pudra şekeri eklenir, iyice kıvam aldığında pirinç nişastası ve Türk kahvesi ilave edilirTürk Kahveli Beze ve Güllü Lokum

 

Pudra Şekeri 180 gr.

Yumurta Beyazı 90 gr.

Tuz 1 fiske

Pirinç Nişastası 1 tatlı kaşığı

Türk Kahvesi 5 gr.

Güllü Lokum 100 gr.

 

Fırın 130 dereceye kurulur. Yumurta beyazları bir fiske tuzla beraber koyulaşana dek mikserde çekilir. İçerisine azar azar pudra şekeri eklenir, iyice kıvam aldığında pirinç nişastası ve Türk kahvesi ilave edilir. Karışım bir krema torbasına alınır ve silipat üzerine bir lokmalık büyüklüğünde sıkılır. Fırında yarım saat kadar pişirilip çıkarılır ve sertleşince ters çevrilip soğumaya alınır. 

Lokumlar yarım çay kaşığı büyüklüğünde kesilir ve bezelerin içine girecek şekilde yassı hale getirildikten sonra kısık ateşteki tavaya konur. Biraz yumuşamaya başladıklarında bezelerin arasına konup hafifçe bastırılır, soğuyunca servis edilir.

. Karışım bir krema torbasına alınır ve silipat üzerine bir lokmalık büyüklüğünde sıkılır. Fırında yarım saat kadar pişirilip çıkarılır ve sertleşince ters çevrilip soğumaya alınır. 

Lokumlar yarım çay kaşığı büyüklüğünde kesilir ve bezelerin içine girecek şekilde yassı hale getirildikten sonra kısık ateşteki tavaya konur. Biraz yumuşamaya başladıklarında bezelerin arasına konup hafifçe bastırılır, soğuyunca servis edilir.

İlgili Başlıklar