27 Haziran 2014

Tavada Levrek Filetosu

YAZI: SEBASTİANO SPRİVERİ

Malzemeler 

Dört kişi için

 

Levrek

4 adet levrek filetosu (herbiri 130 gr olacak şekilde)

20 gr arpacık soğanı

2 gr taze kekik yaprağı

40 gr sızma zeytinyağı

Tuz biber

 

Patates

400 gr patates püresi

5 gr limon suyu

50 gr kızarmış parmesan peyniri

20 gr doğranmış taze soğan

Tuz biber

 

Sote Ispanak

1 kg taze ıspanak

20 gr arpacık soğanı

Tuz biber  

 

Kuşkonmaz

8 adet kuşkonmaz (soyulmuş ve haşlanmış)

4 arpacık soğanı

1 gr taze kekik

 

Sos

0,125 Lt. balık suyu

0,125 Lt. sızma zeytinyağı

0,050 Lt. limon suyu

Tuz biber

 

Garnitür – Çeşni  

10 gr kavrulmuş çamfıstığı

40 gr kapari

40 gr ince dilimlenmiş kabak

40 gr küp küp doğranmış domates

40 gr limon dilimi 

10 gr doğranmış taze soğan

4 adet Domates confit

2 gr kırmızı filiz  

 

Hazırlanışı

Levrek filetosu

Kılçıkları filetodan ayırın, buzlu suda balığı yıkayın, tuz ekledikten sonra kısa bir süre suda bekletin. Sudan çıkardıktan sonra balıkları kağıt havlu ile kurulayın ve ikiye ayırın.  Tavaya yerleştirip tüm malzemeler ile marine edin. Yapışmaz tavada balık derisinin olduğu tarafını kızartın. Tavadan alıp marinede kullandığınız malzemelerin olduğu kaba yerleştirin ve ayrı bir yerde bekletin.

 

Patates

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın tuz ve biber ile tatlandırın. 7 cm kalınlığında olacak şekilde grateni hazırlayın. Ve fırında pişirin.

 

Ispanak

Arpacık soğanı ile ıspanağı sote edin. Tuz ve biber ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin.

 

Kuşkonmaz

Haşlanmış kuşkonmazı arpacık soğanı ile birlikte soteleyin

 

Sos

Balık suyunu kaynatın, karıştırıcı (blender) yardımı ile zeytinyağı ve limon suyu ile bir bütün haline gelmesini sağlayın. Tuz ve biber ekleyin ve ayrı bir yerde bekletin, sosun sıcak kalmasını sağlayın.

 

Garnitür

Tüm malzemeleri bir araya getirip 2 kaşık zeytinyağı ekleyin ve ısıtın.

 

Sunum

Balık filetolarını 170 derecelik fırında 6 dakika pişirin.

Tabağa öcelikle patates grateni yerleştirin. Üzerine kuşkonmaz, bir dilim balık, sote ıspanak ve son olarak ikinci balık dilimini koyarak tamamlatın.  Tabağı confit domates ve kırmızı filizler ile süsleyin.  Ve son olarak hazırladığınız sos ile tatlandırın.

İlgili Başlıklar