Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Malzemeler
Dört kişi için
Levrek
4 adet levrek filetosu (herbiri 130 gr olacak şekilde)
20 gr arpacık soğanı
2 gr taze kekik yaprağı
40 gr sızma zeytinyağı
Tuz biber
Patates
400 gr patates püresi
5 gr limon suyu
50 gr kızarmış parmesan peyniri
20 gr doğranmış taze soğan
Tuz biber
Sote Ispanak
1 kg taze ıspanak
20 gr arpacık soğanı
Tuz biber
Kuşkonmaz
8 adet kuşkonmaz (soyulmuş ve haşlanmış)
4 arpacık soğanı
1 gr taze kekik
Sos
0,125 Lt. balık suyu
0,125 Lt. sızma zeytinyağı
0,050 Lt. limon suyu
Tuz biber
Garnitür – Çeşni
10 gr kavrulmuş çamfıstığı
40 gr kapari
40 gr ince dilimlenmiş kabak
40 gr küp küp doğranmış domates
40 gr limon dilimi
10 gr doğranmış taze soğan
4 adet Domates confit
2 gr kırmızı filiz
Hazırlanışı
Levrek filetosu
Kılçıkları filetodan ayırın, buzlu suda balığı yıkayın, tuz ekledikten sonra kısa bir süre suda bekletin. Sudan çıkardıktan sonra balıkları kağıt havlu ile kurulayın ve ikiye ayırın. Tavaya yerleştirip tüm malzemeler ile marine edin. Yapışmaz tavada balık derisinin olduğu tarafını kızartın. Tavadan alıp marinede kullandığınız malzemelerin olduğu kaba yerleştirin ve ayrı bir yerde bekletin.
Patates
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın tuz ve biber ile tatlandırın. 7 cm kalınlığında olacak şekilde grateni hazırlayın. Ve fırında pişirin.
Ispanak
Arpacık soğanı ile ıspanağı sote edin. Tuz ve biber ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin.
Kuşkonmaz
Haşlanmış kuşkonmazı arpacık soğanı ile birlikte soteleyin
Sos
Balık suyunu kaynatın, karıştırıcı (blender) yardımı ile zeytinyağı ve limon suyu ile bir bütün haline gelmesini sağlayın. Tuz ve biber ekleyin ve ayrı bir yerde bekletin, sosun sıcak kalmasını sağlayın.
Garnitür
Tüm malzemeleri bir araya getirip 2 kaşık zeytinyağı ekleyin ve ısıtın.
Sunum
Balık filetolarını 170 derecelik fırında 6 dakika pişirin.
Tabağa öcelikle patates grateni yerleştirin. Üzerine kuşkonmaz, bir dilim balık, sote ıspanak ve son olarak ikinci balık dilimini koyarak tamamlatın. Tabağı confit domates ve kırmızı filizler ile süsleyin. Ve son olarak hazırladığınız sos ile tatlandırın.