17 Şubat 2012

Tagliatelle all'Aragosta

YAZI: ZEYNEP BALKANOĞLU

Domates sosu için:

Zeytinyağı (Erken hasat)

1 Konserve domates (Sezonunda lezzetli olan Çanakkale domatesini tercih edin)

İnce doğranmış yarım beyaz soğan

3 diş sarımsak

Taze fesleğen

1 adet Defne Yaprağı

1 Kaşık domates salçası

Yarım Bardak kırmızı şarap

Hazırlanışı:

Önce soğanları soteleyin. Daha sonra bütün malzemeyi bir tencerede 30 dakika pişirin. En son ince doğranmış fesleğeni ekleyin ve ateşten alın. Defne yaprağını içinden çıkarıp blenderda yaklaşık 30 saniye kadar çekin.

 

Makarna sosu için:

Yarım bardak Chardonnay beyaz şarap

2 diş sarımsak

2 kaşık zeytinyağı

4 adet cherry domates

Tuz ve karabiber

Taze fesleğen

Hazırlanışı:

Önce ıstakozları ikiye bölüp içlerini temizleyin. Daha sonra iki yemek kaşığı zeytinyağını teflon veya çelik tavada kızdırın. Istakozları kabukları tavaya gelecek şekilde 3-4 dakika pişirin. Daha sonra etli bölümlerini de 2 dakikayı geçmeyecek şekilde pişirin. Yarım bardak beyaz şarabı ve iki diş doğranmış sarımsağı ekleyin.

Şarap bir miktar buharlaşınca ikiye bölünmüş cherry domatesleri ilave edin. Daha önce hazırlamış olduğunuz domates sosundan bir kepçe ekleyin. Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra ıstakozları ayrı bir tabağa alın.

Haşlanmış tagliatellilerinizi sosta çevirip ıstakozlarla beraber servise hazırlayın.
 

- Zeynep Balkanoğlu (Mia Mensa)

 

 

 

ETİKETLER: YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , MAKARNA , TAGLİATELLE , ISTAKOZ