Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Domates sosu için:
Zeytinyağı (Erken hasat)
1 Konserve domates (Sezonunda lezzetli olan Çanakkale domatesini tercih edin)
İnce doğranmış yarım beyaz soğan
3 diş sarımsak
Taze fesleğen
1 adet Defne Yaprağı
1 Kaşık domates salçası
Yarım Bardak kırmızı şarap
Hazırlanışı:
Önce soğanları soteleyin. Daha sonra bütün malzemeyi bir tencerede 30 dakika pişirin. En son ince doğranmış fesleğeni ekleyin ve ateşten alın. Defne yaprağını içinden çıkarıp blenderda yaklaşık 30 saniye kadar çekin.
Makarna sosu için:
Yarım bardak Chardonnay beyaz şarap
2 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
4 adet cherry domates
Tuz ve karabiber
Taze fesleğen
Hazırlanışı:
Önce ıstakozları ikiye bölüp içlerini temizleyin. Daha sonra iki yemek kaşığı zeytinyağını teflon veya çelik tavada kızdırın. Istakozları kabukları tavaya gelecek şekilde 3-4 dakika pişirin. Daha sonra etli bölümlerini de 2 dakikayı geçmeyecek şekilde pişirin. Yarım bardak beyaz şarabı ve iki diş doğranmış sarımsağı ekleyin.
Şarap bir miktar buharlaşınca ikiye bölünmüş cherry domatesleri ilave edin. Daha önce hazırlamış olduğunuz domates sosundan bir kepçe ekleyin. Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra ıstakozları ayrı bir tabağa alın.
Haşlanmış tagliatellilerinizi sosta çevirip ıstakozlarla beraber servise hazırlayın.
- Zeynep Balkanoğlu (Mia Mensa)