Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Bakalım bu fotodaki baharatın ne olduğunu anlayabilecek misiniz. Kabuğun içindeki kırmızı zar ve siyah çekirdek tatları çok benzese de ayrı ayrı iki baharat. Dilerseniz çok basit ama bir o kadar da lezzetli bir pilav tarifi daha vereyim, bu sefer bulursunuz sanırım(Bu baharatı oldukça çok kullanmama rağmen yaş halini görmediğimden, ne olduğunu çıkaramamıştım, kırmızı zar gibi olan kısmını çiğnediğim anda ne olduğu ortaya çıktı).
Arpa şehriyeli beyaz pilav
Malzemeler:
· 2 bardakiyi baldo pirinç
· 3 bardak ılık su
· 150g arpa sehriye
· 2 tablet Knorr tavuk bulyon
· 1 limon
· 45g (3 yemek kaşığı) Becel pratik tereyağ keyfi
· 15 sıvı yağ
· 1 tatlı kaşığı muskat veya hint cevizi ( Evet, bu seferki baharatımız muskat veya hint cevizi dediğimiz nutmeg ve kırmızı kısmı ise mace)
Hazırlanışı;
1. Baldo pirincini içine yarım limon sıktığımız 1 litre suda en az 15 dakika bekletin, 15 dakikanın sonunda pirinci bir süzgeçe koyup iyice yıkayın yıkadığınız su yine ılık olsun, pirinci akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın. Bunu yaparak pirincin birbirine yapışmasını sağlayan nişastasının akıp gittiğini görürsünüz.
2. Geniş tabanlı bir seramik tencereye sıvı yağı ekleyin ve sehriyeleri iyice kavurun.
3. Pirincinizi ve Beceli ekleyin ve tahta kaşık yardımı ile iyice yağa bulanmasını sağlayın.
4. Muskatı ekleyin(Pilavınızın azıcık bir muskat, iyice karamelize olmuş şehriyeler ve en Önemlisi Knorr tavuk bulyon ile nasıl lezzetli olduğuna ve nasıl damağınızda bu tadın devam ettiğne inanamıyacaksınız).
Baharat bahçesinde dolaşırken yine çok sevdiğim vanilya ile karşılaşmak güzel bir tesadüf oldu. Vanilya keselerinin kurutulmuş veya yarı kuru halini zaten gerek restorantlarda gerekse Carte d’Or için oldukça fazla kullanmıştım ama bu şekilde ağaca tırmanmış ve yemyeşil halini görünce tanımakta zorlandım.
Yukarıda gördüğünüz meyva gibi olan keseler aslında hepimizin favorisi çikolatanın hammaddesi kakao. İç kesitte görünen kakao yemişlerinin yağı alınıyor ve daha sonra kurutulup toz haline getirilerek kullandığımız kakao tozu haline getiriliyor.
Birgün yolunuz düşerse mutlaka Ranwali baharat bahçesine uğrayın ve size ikram edecekleri sıcak kakaonun tadına bakın. Ben size içinde olduğunu tahmin ettiğim şekilde bir tarif vereceğim; taze kakao çekirdekleri ile yapılınca tadı cennetlik oluyor, tam da bu cennet bahçesine yakışacak bir lezzet. Hala tadı damağımda...
Sri Lanka gezisinden sıcak kakao:
•1 paket Carte d’Or kakaolu krem şanti
•3 yemek kaşığı kakao
•1 litre süt
•1 tatlı kaşığı toz muskat
•1 çay kaşığı karabiber
•1 adet çubuk vanilya
Hazırlanışı:
1.Tüm malzemeleri derin bir tencereye koyun ve kaynayana kadar karıştırın
2.Kaynayınca ocağın altını en kısığa getirip 5 dakika kısık ateşte karıştırın.
3.Ben bu sekilde az şekerli seviyorum; dilerseniz biraz şeker atıp servis edin.