Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Malzemeler
Dört kişi için;
320 gr spaghetti Cav. Cocco
2 adet defne yaprağı
Sos için
400 ml domates sosu
40 gr kabuğu soyulup,çekirdekleri çıkarılıp,ince doğranmış domates
40 gr ortadan ikiye bölünmüş kiraz domates
20 gr yeşil soğan
2 gr doğranmış sarımsak
2gr julienne doğranmış fesleğen yaprağı
Sızma zeytinyağı
Arzu ettiğiniz kadar tuz ve taze karabiber
Garnitür için
4 adet iri domates
4 gr körpe fesleğen
10 gr pesto sos
10 kişilik domates sosu malzemeleri
1 kg salkım domates
100 gr beyaz soğan
50 gr sarımsak
20 gr fesleğen
5 gr kaya tuzu
10 gr şeker
Sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Garnitür için
İri domatesleri salkımıyla beraber birkaç saniyeliğine, rengi solana kadar kaynar suda bekletip, ardından buz ve su doldurduğunuz kaba aktarın. Domatesin kabuğunu soyup üst kısmını, salkımı üzerinde kalacak şekilde kesip kenara koyun. Domatesin içini oyarak boşaltın, tuz ve zeytin yağı ile marine edip son olarak sızma zeytin yağını fırça yardımıyla domatese sürün.
Sos için
Büyük bir sote tenceresinde zeytin yağı,yeşil soğan ve sarımsağı çevirin, bir tutam tuz, taze karabiber ve kiraz domates ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın. Domates sosunu ekleyip, kaynadıktan sonra kenara alın.
Spaghetti için
Büyük bir tencerede defne yaprağı ve arzu ettiğiniz kadar kaya tuzu eklediğiniz suyu kaynatın. Spaghettiyi kaynamış suya ekleyip, aldente kıvamına gelene kadar pişirin.
Bitirirken
Haşladığınız spaghettiyi pişirdiğiniz domates sosuna boşaltın. Yavaşça karıştırarak, biraz zeytinyağı ve birkaç kaşık pişirme suyu ekleyerek kısık ateşte pişirin. İyice karıştırdığınız spaghettiyi maşa yardımı ile sarmal hale getirip içini boşalttığınız domatese yerleştirip üzerine bir kaşık sos ekleyin. Kenara ayırdığımız domatesin üst kısmı ile spaghettinin yarısı kapanacak şekilde damatesi kapatın. Tabağınızı körpe fesleğen ve pesto sosu ile süsleyin.
Domates sosu yapılışı
Domatesleri yıkayıp salkımlarını koparıp, irice doğrayın. Kestiğiniz domatesleri, doğranmış soğan,sarımsak,fesleğen ve geri kalan malzemelerle ile tavaya atın. 20 dakika kadar kaynatmadan pişirin, tavaya yapışmamasına dikkat edin. Sosu ateşten alın, elle kullanılan püre makinesi ile bütün sebzelerin üzeriden geçin, suyunu çekmesi ve tadın sabitlenmesi için tekrar pişirin.