04 Ağustos 2014

Sous Vide Bonfile, Mercimek ve Semizotu Salatası

YAZI: USLA & DORUK GÜÇLÜ

 
2 kişilik
 
Malzemeler:
Bonfile 2 x 200 gr
Mercimek 50 gr
Sarı biber 1 adet
Kapya biber 1 adet
Dolmalık biber 1 adet
Taze kişniş
Semizotu yarım demet
Şeftali 1 adet
Salatalık 1 adet
Ceviz 50 gr
Kırmızı soğan 1 adet
 
- Bonfileleri vakumlayarak sous vide cihazı ile 58 derecede 1 saat 10 dakika pişiriniz.
- Mercimekleri hafif diri kalacak şekilde pişiriniz ve brunoise doğradığınız sarı biber, kapya biber, dolmalık biber ve taze kişniş ile harmanlayınız.
- Semizotunu, şeftali, salatalık, ceviz ve kırmızı soğan ile harmanlayınız.
- Bonfilenin dışını mühürleyiniz. 4 dakika dinlendirip dilimleyerek mercimek ve semizotu salatası ile servis yapınız.

İlgili Başlıklar