30 Haziran 2014

Sote Kum Midyesi ile Ev Yapımı Spaghetti

YAZI: SEBASTİANO SPRİVERİ

Malzemeler

Dört kişi için

 

320 gr spaghetti

 

Sos için

40 gr. diş sarımsak soyulmamış

20 gr. sıkma zeytinyağı,

40 gr. haşlanmış taze soğan

Sebze stok gerektiği kadar

 

Garnitür için

4 gr. acı biber, kibrit cöpü dogranmis

4 gr. taze soğanın yeşil kısmı, kibrit cöpü doğranmış

2 gr. taze otlar (maydanoz, kereviz, frenk maydanozu)

 

Kum Midyesi için

100 gr. taze kum midyesi

2 gr. dövülmüş sarımsak

1 gr. toz kırmızı biber

10 gr. doğranmış maydanoz sapları

Sızma zeytinyağı

 

 

Hazırlanışı

Sos için

soyulmamış sarımsakları 3 kez ardı ardına kaynama noktasına getirin. Daha sonra haşlanmış taze soğanları, zeytinyağı ve sebze stok ekleyin. Krema kıvamına gelene kadar gerekli miktarda tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

 

Kum midyeleri için

İlgili bölümde yazılı olan bütün malzemeyi kızdırılmış bir tencerede sızma zeytinyağı ile birlikte pişmeye bırakın. Karışıma bir bardak beyaz şarap ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp midyeler açılana dek pişmeye bırakın.

 

Spagetti için

Bir tencerede yeterli miktarda suyu kaya tuzu ile birlikte kaynama noktasına getirin. Makarnayı kaynar suya ekleyip “aldente” kıamına gelene kadar haşlanmaya bırakın.

 

Sunum için

Sarımsak sosunu geniş bir tavaya alıp spagettiyi içine ekleyin. Üzerine bir miktar midye haşlama suyunu da ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına spagettiyi rulo halinde sarılı bir şekilde yerleştirin. Üzerine kum midyelerini zevkinize göre yerleştirin. Kibrit çöpü şeklinde doğranmış acı biber, taze soğan ve taze otlarla süsleyip servis edebilirsiniz.

İlgili Başlıklar