Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Malzemeler
Dört kişi için
320 gr spaghetti
Sos için
40 gr. diş sarımsak soyulmamış
20 gr. sıkma zeytinyağı,
40 gr. haşlanmış taze soğan
Sebze stok gerektiği kadar
Garnitür için
4 gr. acı biber, kibrit cöpü dogranmis
4 gr. taze soğanın yeşil kısmı, kibrit cöpü doğranmış
2 gr. taze otlar (maydanoz, kereviz, frenk maydanozu)
Kum Midyesi için
100 gr. taze kum midyesi
2 gr. dövülmüş sarımsak
1 gr. toz kırmızı biber
10 gr. doğranmış maydanoz sapları
Sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Sos için
soyulmamış sarımsakları 3 kez ardı ardına kaynama noktasına getirin. Daha sonra haşlanmış taze soğanları, zeytinyağı ve sebze stok ekleyin. Krema kıvamına gelene kadar gerekli miktarda tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
Kum midyeleri için
İlgili bölümde yazılı olan bütün malzemeyi kızdırılmış bir tencerede sızma zeytinyağı ile birlikte pişmeye bırakın. Karışıma bir bardak beyaz şarap ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp midyeler açılana dek pişmeye bırakın.
Spagetti için
Bir tencerede yeterli miktarda suyu kaya tuzu ile birlikte kaynama noktasına getirin. Makarnayı kaynar suya ekleyip “aldente” kıamına gelene kadar haşlanmaya bırakın.
Sunum için
Sarımsak sosunu geniş bir tavaya alıp spagettiyi içine ekleyin. Üzerine bir miktar midye haşlama suyunu da ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına spagettiyi rulo halinde sarılı bir şekilde yerleştirin. Üzerine kum midyelerini zevkinize göre yerleştirin. Kibrit çöpü şeklinde doğranmış acı biber, taze soğan ve taze otlarla süsleyip servis edebilirsiniz.