Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
“14 Şubat Öncesi, soğuk havalarda hem sizi ısıtacak hemde afrodizyak etkisi ile baştan çıkaracak Erosun Eczanesinden sıcak bir dondurma reçetesi
Tarif demek doğru olmaz çünkü gerçekten reçete!”
Dondurma Base
250 ml süt
1 ½ vanilya çubuğu
50 gr şeker
3 ½ yumurta sarısı
62,5 gr krema
1 kahve çekirdeği
Acıbiber karışımı
75 gr Şeker
5 ml limon suyu
75 ml Su
4 adet AcıArnavut biberi
½ vanilya çubuğu
Bitter Çikolata Toprağı
3 gr Kavrulmuş kişniş tohumu
50 gr traşlanmış bitter çikolata
2 gr Fındık Yağı
1 gr toz cayenne biberi
½ gr tuz
1 adet kavrulmuş burcak
20 gr Kavrulmuş Kakao çekirdeği
Kurutlulmuş Çilek
100 gr çilek
Dondurmanın Hazırlanışı
Acıbiber karışımı hazırlamak için
biberleri 2 cm genişliğinde verev kesin
vanilya çubuğunu boyuna kesip bıçağını sırtı ile içindeki çekirdekleri çıkartın.
diğer malzemeleri 1 lt'lik bir sos tenceresinde karıştırıp ısıtın ve biberleri, vanilyanın tüm kısımlarını içine atın içine atın
20 dk kısık ateşte kaynamadan pişirin ateşten alıp üstüne streç filmle kapatıp parfüme olması için 1 gece oda sıcaklığında dinlemeye bırakın.
Dinlenen biber şurubunu alıp blender yardımı ile püre haline getirin ve ince bir süzgeç yardımı ile süzün.
Dondurmayı Hazırlamak İçin
Yumurta sarısı, şeker ve vanilya çekirdeklerini hızlıca çırpın beyaz, yoğun bir köpük kıvamına gelene kadar bu işlemi sürdürün.
Vanilyanın çubuk kısmını,süt ve kremayı bir sos tenceresine alıp tek kahve çekirdeğini kırıp içine ekleyin. kısık ateşte pişirmeye devam edin. Karışımı ateşten alıp 3 seferde çırpılmış yumurtaya yavaşca ekleyin eklerken karıştırmaya devamedin.
işlem bittikten sonra tekrar ocağa alıp, kısık ateşte karıştırarak 8 dk daha pişirin. bu karışıma biber püresini ekleyip ateşten alın ve kabını değiştirip sıcaklığının düşmesini sağlayın ve 3 dk daha karıştırıp streç film ile kapatıp 30 dk dinlendirin.
Çikolata Toprağı
Kişniş Tohumunu havanda ezin ezdikden sonra burçağı koyup ezmeye devam edin ve fındık yağını ekleyip karıştırın. kalan malzemeyi üstüne ekleyip karıştırın.
Çilek
Çilekleri 2 mm inceliğinde kesip 90 derecede ısıtılmış fırında fansız 3 saat kurutun.