Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Sebzelerle yapılan sağlıklı, bir o kadar da lezzetli yer elması çorbasının tarifi
Malum Ocak ayındayız; soğuk ve karanlık... Bu soğuk günleri en iyi şartlarda atlatabilmemiz için doğanın bize sunduklarını göz ardı etmemek gerekir. Brokoli, lahana, kereviz, havuç, balkabağı, portakal, mandalina... Hem vitamin hem de minareller bakımından oldukça besleyicidirler.
Soğuk kış günlerinde vücut ısınızı yükseltmek de çok faydalıdır. Bu sebeple kışın soğuk günlerinde sık sık içmekten hoşlandığım, sık sık Antica Locanda menüsüne eklediğim, kışın bulabileceğiniz sebzeler ile yapılan sağlıklı, bir o kadar da lezzetli 'yer elması' çorbasının tarifini sizin de içinizi ısıtacağını düşünerek paylamak istiyorum.
Basit bir sebze çorbası için 1 küçük soğan, 1 sap pırasa, 1 kereviz (sapıyla), 600 gr. kadar patates, 1 adet defne yaprağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 çay kaşığı kadar da tereyağına ihtiyacımız oluyor. Yer elması çorbası için ise bu tarifteki patatesleri 400 gr.'a indirip 400 gr. kadar da yer elması ekleyeceğiz.
Bütün sebzeleri yıkayıp, kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayarak, içinde yağ ile soğanı kavurduğumuz tenceremize atıyoruz. Malzemenin üzeri kapanana kadar su (tercihen önceden hazırladığınız tavuk suyu) ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Isının derecesini öyle bir ayarlayın ki çorbanız pişsin ancak yoğun bir kaynama olmasın. Patatesler pişince çorbanız da hazır demektir. Blender'dan geçirip, tuz ve karabiberini ekleyip, arzu edenler süt de ilave ederek servis edebilir.