29 Mart 2012

Şarap yemek eşleşmesi

YAZI: ELİF YALIN

Önümüzdeki hafta bir "wine maker” ile ortak bir yemek yapacağız. O şaraplarını getiriyor, ben de yemekleri.

Şarap yemek eşleşmesi ve mönü üzerinde çalışırken, sonucunu sizlerle de paylaşmak istedim.!..!

İnsanın ne zaman neye ihtiyacı olacağı belli mi olur? Umarım hoşunuza gider ve fikir verir.

Afiyet olsun.

 

Buz gibi bir köpüklü ile

* Minik baget ekmekleri üzerinde; deniz tuzu ile lezzetlendirilmiş tereyağ ve fırınlanmış dil balığı dilimleri

 

* Taze organik çilek

 

* Fırınlandıktan sonra, krem keki peyniri ile doldurulmuş morel mantarları

 

* Pancar cips & blucheese dip

 

Beyazlar ve açık rozelerle

 

* Burrata & biyolojik domates, biberiyeli foccacio ekmeği, sızma zeytinyağı & deniz tuzu

* Turp, salatalık ve soya filizi salatası ile somon tartar

* Hafifçe kızartılmış köy ekmeği üzerinde, enginar pate ve çıtır domuz pastırması

 

 

Koyu rozeler ve kırmızılarla

 

 

* Kuşkonmazlı veya ördekli ravioli

* Limoncellolu buğday risottosu ile fırında kuzu

 

 

- Elif Yalın (Mangerie ve Delicatessen)

 

 

 

ETİKETLER: YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , ŞARAP , DİL BALIĞI