Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Malzemeler: 4 kişi için
Risotto
320 gr. carnaroli pirinci
40gr. ayıklanmış taze soğan
1adet defne yaprağı
3lt. sebze suyu
0,250lt beyaz şarap
Tuz biber
Risottoyu karıştırırken
80gr. tereyağı
40gr. rendelenmiş parmesan peyniri
40gr. sızma zeytin yağı
Tuz biber
Pişmiş porcini mantarı
80gr. porcini mantarı
20gr. doğranmış arpacık soğanı
1 adet kekik yaprağı
1 adet mercanköşk
5kaşık sızma zeytinyağı
Tuz biber
Sunum
4kaşık balzamik sosu
8adet parmesan peyniri dilimi
Hazırlanışı
Tüm mantarları ıslak bir havlu mendil kullanarak temizleyin.
Pişmiş mantarlar: Mantarları doğrayın. Bir tavada zeytin yağı ile arpacık soğanını pişirin, taze otları ekleyin ve bir süre soteleyin. Tuz biber ile tatlandırın.
Mantarları ekleyin, sosu kremamsı olana kadar pişmesini bekleyin. Risottoya eklemek üzere kenara alın.
Risotto: Sebze suyunu kaynatın. Geniş ve kenar yüksekliği fazla olmayan bir tavayı ısıtın. Pirinci ekleyin ve yağ eklemeden bir süre kavurun. Defne yaprağını ve beyaz şarabı ekleyin. Şarabın buharlaşmasını beklerken yavaş yavaş sebze suyunu eklemeye başlayın. Eklediğiniz sebze suyunun pirincin iki parmak üzerinde kalmasına dikkat edin. Sürekli karıştırın. Mantarları ekleyin ve yaklaşık 18 dk pişmesini bekleyin. Tencereyi ocaktan alın, bir süre dinlendirin.
Sunum: Risottoya küp küp kestiğiniz soğuk tereyağları ekleyin. Devamında parmesan peyniri rendesini ekleyin ve sürekli karıştırın. Sızma zeytinyağı ile sonlandırın. Az miktarda sebze suyu ekleyin ve damak tadınıza göre tuz ve biber ile tatlandırın. Risottoyu düz bir tabakta servis edin. Taze baharatlar ile süsleyin, balzamik sosu ve parmesan peyniri rendesi ile sonlandırıp servis edin.