Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Mazlemeler:
2 bardak baldo pirinç
2 kaşık becel tereyağ keyfi
200gr taze lor peyniri.
2 yemek kaşığı kızartmalık sıvı yağ
3 bardak salgam suyu
2 adet knorr tavuk bulyon
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım bardak kıyılmış taze soğan
2 kasık doğranmış maydanoz
3 adet orta boy patlıcan
1 limon
Hazırlanışı:
Pirinci su ile iyice yıkayıp nişastası akana kadar suyun altında tutun
3 bardak salgam suyunu ısıtıp içerisine knorr tavuk bulyonları ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
Sıcak ve bulyonlu şalgam suyunun içerisine pirincinizi ilave edin ve 30 saat salgam suyu ile ıslatın.
Pirinciniz şalgam suyunun içerisinde ıslanırken patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu ve limonlu suyun içerisinde 5 dakika bekletin.
Daha sonra bir mutfak havlusunun üzerinde patlıcanları iyice kurulayın.
Bir kızartma tenceresine kızartma yağını ekleyin ve iyice kızmasını bekledikten sonra patlıcanları kızartın.
Geniş tabanlı bir pilav tenceresinde sıvı beceli eritin ve becel köpürmeye başladığında şalgam suyunun içerisindeki ğirinci suyu ile beraber tencereye boşaltın.
Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin ve altını kısıp kızarmış olan patlıcanların yarısını tencereye ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte 15 dakika pişirin.
15 dakika sonunda tenceyeyi ateşten alın ve 10 dakika dinlendirin.
Kızartığınız patlıcanları ve lor peyniri ekleyerek servis edin.