21 Ekim 2013

Patlıcanlı ve şalgamlı pirinç pilavı

YAZI: HAZER AMANİ

Mazlemeler:

2 bardak baldo pirinç 

2 kaşık becel tereyağ keyfi

200gr taze lor peyniri. 

2 yemek kaşığı kızartmalık sıvı yağ

3 bardak salgam suyu

2 adet knorr tavuk bulyon 

1 tatlı  kaşığı kimyon 

Yarım bardak kıyılmış taze soğan 

2 kasık doğranmış maydanoz

3 adet orta boy patlıcan 

1 limon

 

Hazırlanışı: 

Pirinci su ile iyice yıkayıp nişastası  akana kadar suyun altında tutun 

3 bardak salgam suyunu ısıtıp içerisine knorr tavuk bulyonları ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. 

Sıcak ve bulyonlu şalgam suyunun içerisine pirincinizi ilave edin ve 30 saat salgam suyu ile ıslatın. 

Pirinciniz şalgam suyunun içerisinde  ıslanırken patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu ve limonlu suyun içerisinde 5 dakika bekletin. 

Daha sonra bir mutfak havlusunun üzerinde patlıcanları iyice kurulayın. 

Bir kızartma tenceresine kızartma yağını  ekleyin ve iyice kızmasını bekledikten sonra patlıcanları kızartın. 

Geniş tabanlı bir pilav tenceresinde sıvı beceli eritin ve becel köpürmeye başladığında şalgam suyunun içerisindeki ğirinci suyu ile beraber tencereye boşaltın. 

Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin ve altını kısıp kızarmış olan patlıcanların yarısını tencereye ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte 15 dakika pişirin.

15 dakika sonunda tenceyeyi ateşten alın ve 10 dakika dinlendirin. 

Kızartığınız patlıcanları ve lor peyniri ekleyerek servis edin. 

 

İlgili Başlıklar