19 Ekim 2013

Pastırmalı, Naneli, Bezelyeli Pirinç Pilavı

YAZI: HAZER AMANİ

Malzemeler:

2 Bardak Pirinç

3 Bardak Su

1 Limon 

1 Demet Taze Nane

2 Tablet Knorr Et Bulyon

3 Kaşık Becel Tereyağ Keyfi

200 gr Pastırma. Çemenli 

200 gr Bezelye, Donuk

2 Diş Sarımsak 

 

Hazırlanışı:

İyice yıkadığınız pirinci limonlu suda 15 dakika bekletin. 

Beceli tavaya ekleyip eritin.

Pastırmalardan 8 dilimi ayırın ve gerisini çemeni ile ince ince doğrayın.

Pilav tenceresinde eritiğiniz becelin içerisine pastırmalı ilave edin ve 2 dakika kavurun, sarımsağı ilave edin .

Sıcak suyun içerisine bulyonları ilave edin ve bir çatal yardımı ile iyice eritin. 

bezelyeleri tencereye boşaltın ve hemen ardından pirinci ilave edin. 

Bulyonlu suyu pirincin ve bezelyelerin üzerine ekleyin ve kapağını kapatın. 

Düşük ateşte kapağı kapalı bir şekilde 20 dakika pişirdiğiniz pilavı atşten alın ve kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin. 

İnce kıydığınız taze naneyi pilava tahta bir kaşık yardımı ile iyice yedirin ve ayırdığınız pastırmaları üzerine serpiştirip servis edin. 

İlgili Başlıklar