09 Nisan 2013

Mimolett'de modern rakı sofrası

Rakı yanına yakışan lezzetlerin sadece gelenekselleşen mezelerden ibaret olmadığını kabul etmenin vakti geldi. Dünya mutfağının en iyi örneklerinin sunulduğu şık restoranlarda servis edilen rafine lezzetlerin yanında rakı, şaşırtan bir uyumla kendini öne çıkarıyor. Türk gastronomisine üç yıl önce yeni bir soluk getiren Mimolett, müdavimlerini yalın bir sunumla modern rakı sofralarında ağırlıyor. Akdeniz mutfağından rafine lezzetleri özel soslarla ve kendine has yorumuyla sunan Mimolett’in kurucusu ve ?efi Murat Bozok’a göre rakı sofrasını özel kılan şey yemeklerden çok paylaşılan duygular. Biz ne yaparsak yapalım, sofranın sohbeti onu değerli hale getiren şey diyor. Kendisinin bugünlerde fark ettiği en güzel gelişmeyse kadın müşterilerinin yemeklerin yanında daha fazla rakı tercih ediyor olmaları.

Amerika’da aldığı gastronomi eğitimi üzerine yurtdışında Michelin yıldızlı restoranlarda yıllar boyunca edindiği tecrübeleri ekleyip Mimolett’i açan şef Bozok’a göre rakı keyfin ve samimiyetin içkisi.

 

Kırmızı biberden Kaneloni

Uykuluk, kekikli kısır, ev yapımı limon reçeli

Portakal ile marine edilmi? hamsi ve portakallı mayonez

 

Rakı-limon soslu kalamar

 

Lakerda ve balsamik ile pişmiş pancar, ev yapımı soğan turşuları

ETİKETLER: YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , MURAT BOZOK , RAKI , KIRMIZI BİBERDEN KANELONİ