Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Sabah 08:42 ve ben dün akşamki yemek davetinin yorgunluğuna rağmen Vogue Türkiye için yazacağım yazının bana verdiği mutluluktan olsa gerek, hemen uyanıverdim. Yazı yazmak, hem Vatan Gazetesi hem de blogum açısından benim için yeni bir iş olmasa da, Vogue.com için yazıyor olmak yeni bir tecrübe ve heyecan.!..! Sanki yeni bir restoran açıyormuşum edasında bir his. Durum böyle olunca ilk yazımda sizlere ve beni tam olarak tanımayanlara hem biraz kendimden hem biraz işimden bahsetmek istedim:
Ben İtalyan Lisesi mezunuyum. Aile işim olan restoran ve bar işletmeciliğine devam etmek için İtalya'da bir üniversiteye tam kabul edilmiştim ki, yaşadığım bir vize sorunundan dolayı okula bir türlü başlayamadım. Hal böyle olunca da insan herşey de bir hayır vardır diye düşünmeden edemiyor -ki bu sefer bu işin içinde gerçekten bir hayır vardı.
İtalya'ya gidemeyince aslında çok severek yaptığım yemekleri biraz daha iyi yapabilmek istedim. İşin tekniğini öğrenip aile işimize daha farklı bir noktadan girmeye karar vermiştim. Londra'daki Leiths School of Food and Wine'da aşçılık, restoran ve mutfak işletmeciliği eğitimi aldım. Aynı zamanda da orada kaldığım süreç boyunca çeşitli restoranlarda çalışıyordum. Türkiye'ye gelip hayalim olan minik Fransız brasserie'm La Brise'i açtım. Elbette ki ailemle beraber bu işe atıldım.
- Esen Blake Hünal (La Brise)