Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Malzemeler
Kuzu İncik 1 adet
Un 50 Gr
Tereyağ 50 Gr
Soğan 100 Gr
Sarmısak 50 Gr
Domates 350 Gr
Taze Kekik 1 tutam
Zeytinyağı 10 Cl
Kişniş Tohumu 2 Gr
Orzo
Arpa Şehriye 100 Gr
Tereyağ 50 Gr
Parmesan Peynri 50 Gr
Tuz-Biber
İncik Pişirme;
İnciğin her tarafını incecik bir un katmanıyla kaplayın ve kızgın tavada tereyağıyla dışı karamel rengi alana kadar kızartın. Diğer tarafta incikleri pişereceğiniz domates sosu için; soğan ve sarımsağı tencerede acısını alıncaya dek hafifçe zeytinyağında pişirin ve soyup incecik doğradığınız domatesleri ve kişniş tohumunu ilave edin.
Tuzunu ve biberini ekledikten sonra yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Küçük bir fırın kabına inciği koyup, üzerine hazırladığınız domates sosunu ilave edin. Alüminyum folyo ile üzerini kapattığınız kabı önceden 160 derece ısıttığınız fırında 2 saat 30 dakika süreyle pişirin.
Orzo;
Terayağında arpa şehriyeleri altın rengi alana kadar kadar kavurun. Fırından çıkardığınız inciğin pişirme sosunun yarısınıalın ve şehriyelere ilave edip pişirin. İhtiyaç olursa, çok az miktarda sebze suyu da ekleyebilirsiniz. 5 dakika kadar pişirdiğiniz şehriyeleri ocaktan kenara alın ve rendelenen parmesan peynirinide ekleyip kaşıkla karıştırarak risotto kıvamına getirin.
Son aşamada orzo risottoyu tabağın altına yerleştirin ve kalan sosunda sıcak olarak beklettiğiniz inciği de üzerine koyarak servis edin.