Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Fotoğraf: www.erkinagsaran.com
Mösyö Şokola ya da tam ismiyle "Bertrand Chocolat: Fransız özentisi küçük burjuva" Berat Çokal'ın yemek blogu projesinin kendi ismini Fransızlaştırmasıyla oluşturduğu ana karakteri. Lezzetini bu topraklardan alan mösyönün mutfağını aşırı batılılaşmış Osmanlı mutfağı olarak tanımlayabiliriz. Her daim yeni tatlar peşinde, dünya mutfağının temelini oluşturan tarifleri araştırıyor, onları bizim damak zevkimize göre uyarlayıp yeniden üretiyor. Mösyönün leziz yemekler yapıp zarefetten uzak sunum yapanlarla, klasik yemeklere kendinden bir şeyler katamayanlarla, taş gibi kurabiye pişiren ev hanımlarıyla, eldekileri değerlendirmeyip bir tarif için bir daha hiç kullanmayacağı malzemeleri alanlarla arası hiç iyi değil. Onlara doğru yolu göstermek gibi bir misyon edinmiş adeta.
Karakterin yaratıcısı Berat Çokal ise 37 yaşında bir mimar. Bir IT şirketinde tasarım ekibinin başında Yaratıcı Yönetmen olarak çalışıyor, son 3 yıldır da Bertrand Chocolat mahlasıyla bir yemek blogu tutuyor. Onun için yemek pişirmek aşcılıktan çok simyacılık, farklı malzemelerin bir araya getirerek büyülü karışımlar oluşturmak. Blogu daha çok yemek içmeye dair esprili buluntuların bir derlemesi. Instagram accountunu (mosyosokola) ise hazırladıklarını, tariflerini paylaşmak ve takipçilerle etkileşim için kullanıyor.
Yeni yılın ilk ayında Vogue gurme blog'da mösyönün orijinal tariflerini takip edecek , İstanbul için önerdiği gurme gezi rotasında mösyöye eşlik edeceksiniz.