Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Malzemeler
Dört kişi için
Bruschetta
4 adet (1 gün bekletilmiş köy ekmeği dilimi)
4 kaşık sızma zeytinyağı
1 dış sarımsak
Tuz & Biber
2 adet orta boy sulu domates
6kaşık domates suyu
4 adet fesleğen yaprağı
Kalamar
2 adet taze orta boy kalamar
1 adet küçük çili biberi
6 kaşık sızma zeytinyağı
Tuz & Biber
1 adet biberiye dalı
1 diş sarımsak
1 kaşık tütsülenmiş paprika
Sunum
1 tatlı kaşığı mürekkep balığı mürekkebi
Fesleğen, frenk soğanı, mercan köşk ve kereviz yaprağı gibi taze ot ve baharatlar
4 kaşık fesleğen yağı
Hazırlanışı
Bruschetta ekmeği için
Bir somun ekmekten parmak kalınlığında dilimler kesin. Üzerinde zeytinyağı gezdirin ve yapışmaz tavada veya fırında iki tarafını da kızartın. Domatesleri rendeleyin ve damak tadınıza göre domates suyu ekleyin. Kızarttığınız ekmeklere sarımsağı yedirin ve ekmekleri domatesli sosa bulayın.
Kalamar için
Kalamarın kafasını ve kanatlarını atın, içini temizleyin, derisini soymayın. Kalamarı uzunlamasına ve çok ince parçalar halinde – neredeyse transparan olacak şekilde – kesin. Bir kapta zeytinyağı ve tarifteki diğer malzemeleri karıştırarak kalamarı bu karışımda bir kaç dakika marine edin.
Sunum
Yapışmaz tavayı iyice ısıtın ve sosa batırdığınız ekmekleri kısa süre tekrar kızartın.
Başka bir tavada ise kalamarları kısa süre soteleyin.
Ateşten aldıktan sonra bruschettaların üzerine kalamarları paylaştırıp taze ot ve baharatlarla süsleyin. Dekor için mürekkep balığı mürekkebi ve fesleğen yağı kullanın.