16 Haziran 2014

Izgara kalamar ile köy ekmeği bruschetta

YAZI: SEBASTİANO SPRİVERİ

Malzemeler  

Dört kişi için

 

Bruschetta 

adet (1 gün bekletilmiş köy ekmeği dilimi)

4 kaşık sızma zeytinyağı 

1 dış sarımsak

Tuz & Biber

2 adet orta boy sulu domates

6 kaşık domates suyu

4 adet fesleğen yaprağı 

 

Kalamar

2 adet taze orta boy kalamar 

1 adet küçük çili biberi

6 kaşık sızma zeytinyağı 

Tuz & Biber

1 adet  biberiye dalı 

1 diş sarımsak

1 kaşık tütsülenmiş paprika 

 

Sunum

1 tatlı kaşığı mürekkep balığı mürekkebi 

Fesleğen, frenk soğanı, mercan köşk ve kereviz yaprağı gibi taze ot ve baharatlar

4 kaşık fesleğen yağı

 

 

Hazırlanışı

 

Bruschetta ekmeği için

Bir somun ekmekten parmak kalınlığında dilimler kesin.  Üzerinde zeytinyağı gezdirin ve yapışmaz tavada veya fırında iki tarafını da kızartın.  Domatesleri rendeleyin ve damak tadınıza göre domates suyu ekleyin.  Kızarttığınız ekmeklere sarımsağı yedirin ve ekmekleri domatesli sosa bulayın.

 

Kalamar için

Kalamarın kafasını ve kanatlarını atın, içini temizleyin, derisini soymayın. Kalamarı uzunlamasına ve çok ince parçalar halinde – neredeyse transparan olacak şekilde – kesin. Bir kapta zeytinyağı ve tarifteki diğer malzemeleri karıştırarak kalamarı bu karışımda bir kaç dakika marine edin.  

 

Sunum

Yapışmaz tavayı iyice ısıtın ve sosa batırdığınız ekmekleri kısa süre tekrar kızartın. 

Başka bir tavada ise kalamarları kısa süre soteleyin. 

Ateşten aldıktan sonra bruschettaların üzerine kalamarları paylaştırıp taze ot ve baharatlarla süsleyin.  Dekor için mürekkep balığı mürekkebi ve fesleğen yağı kullanın.

 

 

İlgili Başlıklar