Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Tüm dünyada son yılların en çok konuşulan ve takip edilen şeflerinin başında gelenTom Aikens, Tom’s Kitchen’ın yanı sıra Londra’nın farklı bölgelerinde yer alan diğerrestoranlarıyla da şehrin popüler lezzet ve buluşma noktalarının yaratıcısı olarakbiliniyor. Aslında sadece Londra ile sınırlandırmak artık yanlış olur. Çünkü Tom’s Kitchen İstanbul, Zorlu Center’da açıldığı günden bugüne misafirlerimizin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bunun en büyük sebebi ise şüphesiz lezzetli birçok tarifin güler yüzle misafirlerimize servis edilmesiydi.
‘İngiliz Brasserie’nin olmazsa olmazlarından biri de ‘Fish & Chips’tir. Hafta sonu dünya kupası final maçını izlerken aklıma gelen ve yaz akşamlarında bol muhabbetli sofralara çok uygun olacağını düşündüğüm bu yemeği hazırlamanın püf noktalarını sizinle paylaşmak istedim.
‘Fish & Chips’te balık olarak mezgit veya levrek kullanıldığında oldukça başarılı sonuç verecektir. Balığın çıtır çıtır kızarması için hazırlayacağınız karışım için ihtiyacınız olanlar;
300g glutenli un
biraz beyaz biber
60g mısır unu
250ml bira
15g şeker
250ml soda
1.5 çay kaşığı tuz
30g maya
Unu ve kuru malzemeleri eleyin, ortasını açıp maya, bira ve sodayı ekleyin. 10 dakika beklettikten sonra çırpıp 15-20 dakika bekletin. En iyi sonuç için tüyo; karışımı balığa buladıktan sonra kuyruk kısmından tutup fazla karışımın akmasını bekleyin ve balığınızı yeterince kızgın yağda (175 derece ve üstü) kızartın.