07 Haziran 2014

Grissino Tonnato

YAZI: SEBASTİANO SPRİVERİ

Malzemeler  

Dört kişi için

 

Tonnato sos için

100 gr. konserve ton balığı

100 gr.  mayonez

10 gr. ançuez

10 gr. tuzsuz kapari

1 çay kaşığı Worchester sos

 

 

Grisini için

50 gr. kurutulmuş ince ton balığı yaprağı*

4 adet sade grisini

40 gr. sızma zeytin yağı

Tuz biber

 

 

Hazırlanışı

 

Ton balığı sosu için

Ton balığını diğer malzemelerle birlikte pure haline gelene kadar blender’den geçirin. Elde ettiğiniz karışımı çukur bir kabın içine alıp dilediğiniz kadar mayonezle karıştırın.

 

Grisinilerin yarısına ton balığı sosunu sürüp üzerine kurutulmuş ton balığı sosunu sürüp üzerine kurutulmuş ton balığı yapraklarını yapıştırarak servis edin.

 

*Kurutulmuş ince ton balığı yaprağını Asya mutfağı ürünleri satan yerlerden temin edebilirsiniz.

İlgili Başlıklar