Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Havalar soğuk. Enerjiye ihtiyaç var. Vücut ısınızı artırmak ve enerji bataryalarını doldurmak lazım. Kendi adıma baharatlar ve kuru yemişler en çok kullandığım cephanelerden. Gerçi siz istemeseniz bile vücudunuz size ipucunu verir. Gezerken sahlebin üzerindeki sıcak tarçın kokuları, kuruyemişçideki kavrulan çerezlerin cezbeden kokuları parfüm gibi gelir. İşte bunlar hep vücudun arsızlıklarından ileri gelir. Belki hiç fark etmediniz ama yazın kimse bunlara aş ermez. İşte bu vücudunuzun mevsimsel dengesidir ve korumak gerçekten de elzemdir.
O zaman uygun bir reçete yazalım:
500 gr fındık, fıstık ve ceviz (karışımı istediğiniz oranda ya da hangisini daha çok seviyorsanız o şekilde orantılandırın)
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı muskat
1 çay kaşığı kimyon
2 adet ezilmiş karanfil
175 gr pudra şekeri
İnce gofret yada wafer
Kurutulmuş meyve 250 gr (üzüm ve kayısı)
80 gr un
200 gr bal
Hazırlama süresi 20 dk.
Pişirme süresi. 20 dk
Hazırlanışı (8 porsiyonluk)
-Kuru yemişleri kuru tavada kavurun. Dikkat, yanmasın!
-Meyveleri ve kuruyemişleri kaba şekilde doğrayın. Çok küçük olmasın, çok büyük de kalmasın.
-Doğranmış meyveleri bahratlar ve unla karıştırın.
-Bal ve pudra şekerini bir sos tenceresine alın. 3 dakika pişirin. Son dakikada meyve ve kuruyemişleri ekleyin.
-Kıvamı sürülebilir olana kadar soğumaya bırakın.
-Soğuyan karışımı gofret ya da ince waferlarn üzerine sürüp yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye yerleştirin.
-Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika fırınlayın.
-Fırından çıkardığınızda istdiğiniz gibi kesip soğumaya bırakın.