14 Mart 2012

En iyi akşamdan kalma yemekleri

YAZI: ELİF YALIN

Salı sallanır derlerdi de, inanmazdım. Dünden sonra inandım.

Ne içerseniz veya ne kadar içerseniz için, günün ilk ışıklarıyla bunlara ihtiyaç duyacaksınız:!..!

Ayran, her türlü ve bol yağlı kızartma, bardaklar dolusu koyu kahve, soğuk pizza, burrito, muz, ginger ale, bloody mary, mimosa (çivi çiviyi söker hesabı), çift kaşarlı tost, dünden kalmış pilav, beyaz peynirli makarna, soğuk su böreği, mantı, ezogelin veya mercimek çorbası, tuzlu kraker, sulu bir noodle, kola, bol bol su, hamburger ve anlamakta güçlük çeksem de bazıları için scrambled eggs (çırpılmış yumurta)!

Scrambled eggs (Çırpılmış yumurta)

* Üç yumurta, krema, tuz ve karabiberi beraberce çırpıyoruz.

* Tereyağını tavanın heryerine iyice dağılacak ve eriyecek şekilde eritiyoruz ve yumurta karışımını tavaya doküp pişiriyoruz.

* Yumurta hiçbir zaman çok fazla pişirilmemeli. Hafif sulu kalmalı. Çünkü ateşten aldığınızda kendi ısısı ile pişmeye devam edecek.

* Tadı tuzu ve suyu kalmamış bir yumurta yemek istemiyorsanız, bir an olsun tavanızın başından ayrılmayın.

* Yanında haffiçe ısıtılmış bir kruvasan veya kızarmış köy ekmeğiyle servis edebilirsiniz.

 

 

- Elif Yalın (Mangerie ve Delicatessen)

 

 

ETİKETLER: YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , SCRAMBLED EGGS , ÇIRPILMIŞ YUMURTA , ŞEF