14 Haziran 2014

Deniz Tarağı Üçlüsü

YAZI: SEBASTİANO SPRİVERİ

Malzemeler

Dört kişi için

Carpaccio Deniz Tarağı

4 adet 120 gr. deniz tarağı,

8 gr. sızma zeytinyağı,

2 gr. doğranmış frenk soğanı,

8 gr. havyar,

2 gr. jülyen doğranmış kırmızı turp

tuz ve biber

 

Fırında kızartılmış Deniz Tarağı

4 adet 120 gr. deniz tarağı

8 gr. zeytinyağı

12 gr. ekmek kırıntısı,

4 gr. rendelenmiş parmesan peyniri

4 gr. doğranmış rezene yaprağı

tuz ve biber

 

Taş Izgara Deniz Tarağı

4 adet 120 gr. deniz tarağı,

2 gr. ızgara zencefil,

4 gr. ızgara limon kabuğu,

2 gr. tütsülenmiş paprika biberi

           

 

Hazırlanışı

Carpaccio için deniz taraklarını dilimleyin, frenk soğanı ve zeytinyağı ile marine edin, tuz ve biber ekleyin. Kırık buzla doldurulmuş martini bardağına yerleştirin. Havyar ve kırmızı turp ile süsleyin.

Fırında kızartılmış deniz tarağı için: ekmek kırıntılarını doğranmış rezene yaprakları ile karışıtırın. Deniz taraklarını bu karışıma zeytinyağı ekleyerek marine edin. Marine ettiğiniz deniz taraklarını kendi kabukları üzerine yerleştirip fırında pişirin. Kendi kabukları üzerinde servis edin.

Taş ızgara için; deniz taraklarını zencefil, limon kabuğu, paprika, tuz ve biver ile 2 saat kadar marine edin. Marine ettiğiniz deniz taraklarını fırında ısıttığınız kaya tuzları üzerinde pişirin. Kırık kaya tuzu ile doldurduğunuz cam bir kase içinde servis edin.

Servis önerisi: Üç farklı yöntem ile hazırlanmış deniz taraklarını yanyana servis edin.

İlgili Başlıklar