Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Dali ve Gala sofralarının en sevilen yemekleri; pembe greyfurt, nar, deniz kestanesi, çikolata soslu kerevit, kızarmış domuz pastırması, kuzu pirzola, bezelye, yumurta, ciğerle doldurulmuş tavuk, sarı pilav...
Liste böyle uzayıp gidiyor. Ne kadar çok araştırırsanız, önünüze o kadar çok ve farklı 'favori yemeği' çıkıyor.
Tabii ıspanak hariç.!..!
Deniz kestanesi hem Dali hem de babasının en sevdiği şeylerden biri. Dali sadece tadını değil, şeklini de çok sevmiş olacak ki, birçok resim ve çalışmasında da kullanmış.
Dalí noche / Burning Giraffes Leading Urchin (1957) @Fundació Caixa de Catalunya
Robert Descharnes & Salvador Dali (Hotel Meurice, Paris, 1957) @2009 Descharnes & Descharnes sarl.
Russell Harty'nin 1975 yılında BBC için hazırladığı Hello Dali adlı belgeselde bahsi geçen çikolata soslu kerevit de bir diğer favorilerinden.
taze kerevit veya ıstakoz
1 adet nar
4 oz beyaz çikolata
3 yemek kaşığı tereyağı (küp küp parçalanmış)
* Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
* Nar tanelerini ayırın ve sularını sıkın.
* Istakozu kaynar suya atın. (Kapanmaması için bacaklarına şiş geçirmeniz şart. Bunu siz yapamıyorsanız mutlaka balıkçınıza yaptırın.)
* 15 dakika kadar haşlayın. Çıkarıp soğumasını bekleyin.
* Daha sonra gövdesinden açarak etini çıkartın.
* Istakozları resimde gördüğünüz gibi açın ve üzerine tereyağını ekleyerek 5-10 dakika kadar fırınlayın.
* Nar suyunu kısık ateşte çektirin, yani hafif hafif kaynatarak daha yoğun bir hal almasını sağlayın. Neredeyse yarı yarıya azaldığında nar şurubunuz hazır olmuş olacak.
* Beyaz çikolatayı eritin. Eriyen çikolataya nar şurubunu yavaş yavaş ekleyin.
* Nar ve çikolata karışımını fırından çıkardığınız ıstakoz/kerevitlerin üzerine koyarak servis edebilirsiniz.
- Elif Yalın (Mangerie ve Delicatessen)