Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Malzemeler:
2 bardak pirinç
3 bardak su
2 adet Knorr tavuk bulyon
3 kaşık Becel tereyağ keyfi
500 gr kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış balkabağı
1 yemek kaşığı şeker.
3 diş sarımsak
3 yaprak adaçayı
1 çay bardağı kabak çekirdeği çekirdeği.
200 gr tulum peyniri
4 dal taze kekik
Hazırlanışı :
İyice yıkadığınız pirinci 15 dakika limonlu suda bekletin.
Tavayı kızdırıp 1 kaşık beceli hafiften köpürtün. Balkabaklarını ve sarımsagı ilave edin.
Adaçayını elinizle kırıp üzerine serpiştirin.
Balkabaklarırenk alınca sekeri ilave edin .
Sıcak suyun içerisinde bulyonları eritin
Kabak çekirdeki içlerini, ilave edin ve balkabakları ve şekerle 3 daika kavurun.
Tavadakilerin yarısını başka kaba alıp tavada kalanların üzerine Becelin geri kalanını ve pirinci ekleyin .
Bulyonlu suyu ilave edin ve altını kıstıktan sonra 20 dakika pişirmeye bırakın.
Altını kapatıktan sonra kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin.
Kayık tabakta, üzerine ayırdığınız balkabakları ve kabak çekirdeklerini serpiştirek servis edin.
İsteğe göre tabakta tulum peyniri ve taze kekik ekleyin.