15 Ekim 2013

Balkabaklı ve tulum peynirli pirinç pilavı

YAZI: HAZER AMANİ

Malzemeler:

2 bardak pirinç

3 bardak su 

2 adet Knorr tavuk bulyon 

3 kaşık Becel  tereyağ keyfi 

500 gr kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış balkabağı

1 yemek kaşığı şeker.

3 diş sarımsak 

3 yaprak adaçayı 

1 çay bardağı kabak çekirdeği çekirdeği. 

200 gr tulum peyniri

4 dal taze kekik 

 

Hazırlanışı :

İyice yıkadığınız pirinci 15 dakika limonlu suda bekletin.

Tavayı kızdırıp 1 kaşık beceli hafiften köpürtün. Balkabaklarını ve sarımsagı ilave edin. 

Adaçayını elinizle kırıp üzerine serpiştirin. 

Balkabaklarırenk alınca sekeri ilave edin . 

Sıcak suyun içerisinde bulyonları eritin 

Kabak çekirdeki içlerini, ilave edin ve balkabakları ve şekerle 3 daika kavurun. 

Tavadakilerin yarısını başka kaba alıp tavada kalanların üzerine Becelin geri kalanını ve pirinci ekleyin . 

Bulyonlu suyu ilave edin ve altını kıstıktan sonra 20 dakika pişirmeye bırakın. 

Altını kapatıktan sonra kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin. 

Kayık tabakta, üzerine ayırdığınız balkabakları ve kabak çekirdeklerini serpiştirek servis edin.

İsteğe göre tabakta tulum peyniri ve taze kekik ekleyin.

 

İlgili Başlıklar