Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Mazlemeler
Dört kişi için
Yengeç Kek
400 gr Yengeç
200 gr Patates püresi
Tuz ve Biber
1 doğranmş chili (Kırmızı biber)
1 taze kişniş
2 gr rendelenmiş taze zencefil
20 gr doğranmış taze sarımsak
2 gr limon suyu
Garnitür
4 dilim ananas
200 gr avakado püresi
4 taze kişniş
200 gr dilimenmiş Çanakkale domatesi
100 gr taze yeşillik
Tercihinize göre limon sosu
Hazırlanışı
Yengeç Keki
Yengeç eti kabuklarından ayrılır.
Karıştırma kabına alınan yengeç etleri patates püresi ile karıştırılır ve diğer malzemeler eklenerek karışım bir araya gelene kadar yoğrulur. 7 cm kalınlığında yuvarlak hamburger köfteleri haline getirilen karışım, buzdolabında bekletilir.
Zahterli ekmekler ikiye ayrılıp ızgarada kızartılır ve ayrı bir yerde bekletilir.
Garnitür
Ananas temizlenir, limon suyu ve kişniş ile marine edildikten sonra ayrı bir yerde bekletilir. Domatesler zeytinyağı, tuz, biber ile tatlandırılır.
Sunum
Yapmışmaz bir tava ısıtılır ve az miktar yağ eklenir. Yengeç keklerin her iki tarafı da altın sarısı rengini alana kadar kızartılır. Zahterli ekmeklerin üzerine yerleştirilir. Domates ve ananas dilimi eklenen yengeç kekin üzerine son olarak ananas püresi koyulur ve taze yeşillikler ile servis edilir.