25 Haziran 2014

Baharatlı Yengeç Keki Burgeri

YAZI: SEBASTİANO SPRİVERİ

Mazlemeler

Dört kişi için

 

Yengeç Kek

400 gr Yengeç

200 gr Patates püresi

Tuz ve Biber 

1 doğranmş chili (Kırmızı biber)

1 taze kişniş

2 gr rendelenmiş taze zencefil

20 gr doğranmış taze sarımsak

2 gr limon suyu

 

 

Garnitür

4 dilim ananas

200 gr avakado püresi

4 taze kişniş

200 gr dilimenmiş Çanakkale domatesi

100 gr taze yeşillik

Tercihinize göre limon sosu

 

Hazırlanışı

 

Yengeç Keki

Yengeç eti kabuklarından ayrılır.

Karıştırma kabına alınan yengeç etleri patates püresi ile karıştırılır ve diğer malzemeler eklenerek karışım bir araya gelene kadar yoğrulur. 7 cm kalınlığında yuvarlak hamburger köfteleri haline getirilen karışım, buzdolabında bekletilir.

 

Zahterli ekmekler ikiye ayrılıp ızgarada kızartılır ve ayrı bir yerde bekletilir.

 

Garnitür

Ananas temizlenir, limon suyu ve  kişniş ile marine edildikten sonra ayrı bir yerde bekletilir. Domatesler zeytinyağı, tuz, biber ile tatlandırılır.

 

Sunum

Yapmışmaz bir tava ısıtılır ve az miktar yağ eklenir. Yengeç keklerin her iki tarafı da altın sarısı rengini alana kadar kızartılır. Zahterli ekmeklerin üzerine yerleştirilir. Domates ve ananas dilimi eklenen yengeç kekin üzerine son olarak ananas püresi koyulur ve taze yeşillikler ile servis edilir.

İlgili Başlıklar