14 Şubat 2012

Aysel Teyzemin böreği

YAZI: ZEYNEP BALKANOĞLU

 

Dünyanın en basit ve ben en lezzetli böreği. Artık patlıcan mı, salçalı soğanlı patates mi, beyaz peynir ve maydanoz mu yoksa Brie Peyniri ve elmalı mı seçersiniz bilemiyorum ama kendinize sevdiğiniz bir iç malzeme seçin.

Evde artmış ne varsa, mesela kıymalı patates yemeği bile olabilir...

Bir eldiven, çatal veya el blender'ıyla iç harcı püre haline getirin. Dikkat! Malzemenizin soğuk olması önemli.

 

Sonra bir yufkayı alın ve üst yüzeyini güzelce yağlayıp ikiye katlayın. Yarım ay şeklinde olmalı... Bir kez daha yağlayın. Malzemeyi yufkanın geniş tarafına 2 cm.'lik bir şerit halinde boydan boya koyun. İki yanını içe kıvırarak yuvarlak uca doğru, yani dar tarafına doğru dolayın.

Kol böreği bilenler, zaten bu yöntemi bilirler. Daha sonra düz veya ikiye kıvrılmış şekilde üzerini biraz daha yağlayıp 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. İşte hazır!
 

- Zeynep Balkanoğlu (Mia Mensa)

 

 

 

ETİKETLER: YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , PRATİK , LEZZETLİ , BASİT