31 Mart 2015

Aji de Gallina

YAZI: BRUNO SANTA CRUZ

Sevgili Vogue okurları,
Son haftamızda sizlere Türkçe’de acılı pirinç anlamına gelen Aji de Gallina tarifini sunuyorum. Bu tarif Peru’nun koloni olduğu zamanlardan geliyor. İspanyol ve Peru mutfaklarının sentezi olan bu tarifi öğlen yemeklerinde de, özel davetlerinizde de kullanabilirsiniz. Çocukken kremalı dokusu ve ceviz aromasıyla bayıldığım bu yemeği doğum günlerimde annemden özel olarak istediğimi hatırlıyorum. Ceviz yerine pekan cevizi de kullanabilirsiniz.
 
Peru sarı biberini Türkiye’de bulmak mümkün değil. Bu yüzden yeşil acı biber ve sarı etli  biberden elde ettiğim karışımla bu tada çok yakın bir tat yakalayabiliyorum.
Çocukluğumun bu unutulmaz tarifini sizlerle paylaşıyor ve mutfaklarınızda denemenizi diliyorum.
 
 
Malzemeler:
200 gr kırmızı soğan
1 kg tavuk göğsü
10 gr sarımsak
400 gr sarı etli biber
100 gr yeşil acı biber
1/2 lt tavuk suyu
100 gr ceviz
10 gr tuz
5 gr kara biber
5 gr kimyon
200 ml süt
200 ml ayçicek yağı
300 gr tost ekmeği
50 gr parmesan peyniri 
 
Hazırlanışı:
Tavuğu sıcak suda pişiriyoruz. Piştikten sonra sudan çıkarıp dinlendirmeye bırakıyoruz. Bir tavada yağ, soğan, sarımsak, sarı etli biber ve yeşil acı biberi soteliyoruz. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında cevizi ekliyoruz. Bir başka tavada tavuk suyu ve sütü birlikte ısıtıyoruz. Kenarları alınmış tost ekmeğini bu karışıma ekliyoruz. Tüm malzemeleri tek bir tencereye alıp, 10 dakika boyunca orta ateşte pişiriyoruz. Ardından sos karışımımızın üzerine parmesan peynirimizi ekliyoruz. Son olarak sosumuzla tavuğumuzu karıştırıyoruz. Bu yemeği Peru’da pilav, patates ve çokça tükettiğimiz haşlanmış yumurtayla servis ediyoruz, siz damak tadınıza gore dilediğiniz gibi sunabilirsiniz. Lütfen her zamanki gibi beni sonuçlardan haber edin.
 
Afiyet olsun.
 
Buen provecho y disfruten,
Bruno Santa Cruz  
Chef
Vue Lounge & Bar
 

 

ETİKETLER: SEYEHAT , GURME , VOGUE GURME