05 Aralık 2015

5 Adımda Chemex'le Kahve Demleme

DERLEYEN: LİAN PENSO

Chemex ile nasıl doğru kahve demleneceğini Coffee Department kurucusu Metin Benbasat'a sorduk.

İhtiyacınız olan malzemeler: Kahve, Filtre kağıdı, Su, Chemex, Tartı ve Kronometre.

15-10/14/coffee-department-1.JPG 

1. Filtre kağıdını, 3 tabakalı kısmı Chemex’in ağız kısmına gelecek şekilde yerleştirin. 

Kağıt kokusunu ortadan kaldırmak için Chemex içindeki kağıdı bol sıcak su ile yıkayın. Chemex içinde kalan suyu Chemex’in ince kanalından yavaşça boşaltın ve kağıdın cam duvarlara sıkıca temas ettiğinden emin olun.

Not: 320 ml su için 20 gr kahve yeterli olacaktır.

2. Kahvenizi orta derecede öğütün. 

15-10/14/kahve-2.JPG

3. Chemex’i tartının üzerine yerleştirip sıfırlayın ve öğüttüğünüz kahveyi yavaşça filtreye boşaltın. Kahveyi eşit ve düz bir şekilde yaymak için elinizle hafifçe Chemex’in yan duvarına vurun. Kahve miktarının değişmediğinden emin olun ve tartıyı sıfırlayın. 

15-10/14/coffee-department-3.JPG

4. Zamanlayıcıyı başlattıktan sonra uygun ısıdaki 50 ml suyu tüm kahveleri ıslatacak şekilde dökün, 25-30 saniye bekledikten sonra suyun kalanını, yavaş bir şekilde saat yönünde ve filtre kağıdına temas etmeyerek dökün. Suyun Chemex duvarının ortasını geçmemesine dikkat edin.

15-10/14/coffee-department-4.JPG

5. Filtre kağıdından süzülme bittiğinde demlenme tamamlanmış olacak. 

15-10/14/coffee-5-1444824788.JPG

Ve ortalama 3 dakikada kahveniz hazır. Filtre kağıdını çıkardıktan sonra kahvenizi içebilirsiniz. 

15-10/14/coffee-6.JPG

  

İlgili Başlıklar