Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Yaz aylarında hafif yiyecekler tercih edenler kadar belki en çok da vejeteryan misafirlerimizin beğenisini kazanan, Tom’s Kitchen’ın yeni yaz menüsünden “3 Beans Salad-3 Baklagil Salatası” bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarif.
Evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz şekilde reçeteyi sizler için hazırlarken, bakliyatların hayatımda ne kadar çok yer aldığını da hatırladım. Bakliyat çeşitleri ve kuru baklagiller en çok kışın pişerdi bizim evde.
Kırmızı et, beyaz et ve hatta deniz ürünlerinin bir çoğunu yemeyen bir ablayla büyüdüğüm için sık sık fasulye, nohut ve mercimekli kış yemekleri süslerdi annemin menülerini. Yazınsa o meşhur barbunya ya da zeytinyağlı yeşil fasulye yerini alırdı soframızda. Şimdilerde anlıyorum aslında annemin bakliyatlar hakkındaki engin bilgisini. Sadece karın doyurmak ve sindirimi kolaylaştırmakla (doğru yöntemle pişirilip, zarı soyulduğunda) kalmayan bakliyatlar, aynı zamanda bulgur gibi karbonitratlarla aynı öğünde tüketildiginde, kırmızı et kadar yüksek kalite de olmasa da, sağlam protein depolarıdır. Bakliyat ve kuru baklagiller ayrıca Latin Amerika'dan Japonya'ya, protein diyetlerinden vejeteryan beslenmeye kadar birçok kültürde farklı metotlarla hazırlanıp, servis edilmiştir.
Baklagilleri hazırlamak için:
50 gr yeşil mercimek (1 gece önceden soğuk suda bekletilmiş)
1 lt su (mercimekleri haşlamak için)
1 havuç orta boy
Yarım soğan
1 dal kereviz sapı
3 gr taze kekik
1 defne yaprağı
1 diş sarımsak
3 gr tuz
Yukarıdaki malzemeleri tencereye koyup kaynatın, üzerine çıkan köpükleri temizlemeniz gerekecektir. Pişince soğuk suyun altında iyice yıkayın. Pişirme işlemini durdurmak için buzlu suyun içinde de saklayabilirsiniz.
Kinoanın hazırlanışı:
100 ml sebze suyu (evdeki aromatik sebzelerden oluşturacağınız lezzetli bir sebze suyu)
50 gr kinoa
1 tutam tuz
İyice yıkamış olduğunuz kinoaları 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Pişmeye yaklaşınca tuzu ekleyin.
Servis için:
2 gr kavrulmuş çam fıstık
3 gr kavrulmuş susam
3 gr ay çekirdeği
30 gr yeşil mercimek
30 gr pişmiş quinoa
30 gr haşlanmış nohut
30 gr haşlanmış Meksika fasulyesi
Marul yaprakları
Ve damak tadınıza göre lezzetlendireceğiniz zeytinyağı limon veya başka bir sos.