"Daha Değerli Olan Nedir: Sanat mı Yaşam mı?"
Gündem

"Daha Değerli Olan Nedir: Sanat mı Yaşam mı?"

İklim aktivisti Vincent Van Gogh'un 1888 tarihli “Ayçiçekleri” tablosuna konserve domates çorbası fırlattı. İki genç, eylemin ardından şu soruyla bizleri baş başa bıraktı: “Daha değerli olan nedir, sanat mı yoksa yaşam mı? Bir tablonun korunmasıyla mı yoksa gezegenimizin ve insanların korunmasıyla mı daha çok ilgileniyorsunuz?”


">

Bu arada eylemcilerin, Birleşik Krallık hükümetine iklim felaketi ve bir yaşam maliyeti krizi karşısında tüm yeni petrol ve gaz girişimlerini durdurma çağrısında bulunan "Just Stop Oil'in bir parçası olduğu açıklandı.

Van Gogh Twitter / @JustStop_Oil

İklim aktivistleri elbette bu büyük ve öncelikli soruna dikkat çekmek için olabildiğince ses getiren eylemlerin peşinde. Ancak bir yandan da vandalizmin bir parçası olmak ya da aslında dikkat çekmek istedikleri konudan çok daha farklı tartışmalara neden olmakla eleştiriliyorlar. Hatırlayacak olursanız, geçtiğimiz günlerde yine iklim krizine dikkat çekmek isteyen bir eylemci, Paris'in ikonik yapılarından Louvre Müzesi'nde yer alan "Mona Lisa" tablosuna bir pasta fırlatarak, “Dünyayı yok eden insanlar var… Bütün sanatçılar, Dünya’yı düşünün. Gezegeni düşünün" demişti.

 

İlgili Başlıklar