Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Havaların ısınmasıyla beraber çorba tüketimi azaldı biliyorum. Ama yemeğe çorba ile başlamak aldığınız kalorilerin azalmasına yardımcı oluyor. İşte tam da bu sebeple bayram sofranızın olmazsa olmazı çorbanız olsun. Bu soğuk çorba serinlemenize yardımcı olurken tokluk hissinizi de destekleyecektir.
Malzemeler; 200 gram yoğurt, 1 su bardağı soğuk su, 1 yemek kaşığı haşlanmış nohut, 1 yemek kaşığı haşlanmış buğday, 1-2 adet salatalık, ½ demet dereotu, Az tuz, Sarımsak
Küp küp doğranmış salatalık, az tuz ve dereotunu diğer malzemelerle karıştırın, dilerseniz sarımsak da ilave edilebilir…
Kurban bayramında genellikle seçimler kırmızı et üzerine yoğunlaşıyor. Ama ramazan bayramında bu yıl seçiminiz daha hafif beyaz etler üzerine olsun. Tavuk, hindi veya balık rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Özellikle balık protein içeriğiyle uzun süre tokluk hissi sağlanmasına yardımcı olurken omega-3 yağ asitleri sayesinde de kalp ve damar hastalıkları, depresyon, kanser, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi bazı hastalıkların önlenmesinde ve tedavi edilmesinde önemli bir rol oynar.
Malzemeler; 1 çay bardağı bulgur, 2 parça somon, 1 tutam karabiber, defne yaprağı, biberiye, kuru soğan, limon.
1 çay bardağı bulgur 2 çay bardağı ılık su ile 2 saat ıslatılır. Daha sonra tencerenin dibine bulgurlar sulu bir şekilde alınır ve üzerine 2 parça somon, az tuz karabiber eklenir. Somon dilimleri halka halka kesilmiş soğan, limon ve defne yaprağı ile örtülür, tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
Korkmayın bayramda tatlı yemeyin demeyeceğim. Ama kontrollü olmakta fayda var tabi ki. Bayramda tatlı seçimleriniz sütlü veya meyveli tatlılar veya serinletici dondurma olabilir. Eğer bayram klasiği olan bayram baklavasından vazgeçemiyorsanız da bu tarifi denemenizi öneririm. Mis gibi kokusu ve çıtır çıtır lezzetiyle hayır demek çok zor oluyor biliyorum ama daha sağlıklı ve hafif hale getirmek de mümkün ;
Baklava yufkası; 2 adet rendelenmiş elma, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, 2 yemek kaşığı bal, tarçın.
Rendelenmiş elmaları ve cevizi tereyağı ile kavurun, üzerine tarçını ekleyin. Baklava yufkalarının içine hazırladığınız iç harçtan yerleştirin var sarın. Hazırladığınız baklavaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız baklavaların üzerine balınızı gezdirin, yanında bir-iki top dondurma ile servis edebilirsiniz.