Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Soya fasulyesinin olgunlaşmamış hali olarak sofralarda son zamanlarda kendine yer bulan edamame, günlük lif ve protein ihtiyacını karşılama noktasında oldukça başarılı. Kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaktan, saç ve tırnakların sağlıklı uzamasını kadar önemli görevleri bulunan besin folat açısından da zengin.
Sağlıklı ve çok yönlü bir beslenme rutininde mutlaka yer verilmesi gereken başka bir besin de kuşkonmaz. Düşük kalorili olması, sindirim sağlığını desteklemesi, yüksek tansiyon ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olması da diğer artıları arasında.
Macadamia fındığından elde edilen, saç ve cilt üzerindeki olumlu etkileriyle ön planda olan macademia yağı, yemeklerde de kullanılabiliyor. Kızartma ya da ızgara yapmaya son derece elverişli olduğundan, tereyağı ya da zeytinyağı yerine tercih edebilirsiniz. Tekli doymamış yağ içermesiyle kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye, kalp krizi ve felç riskini azaltmaya da yardımcı oluyor üstelik.
Smoothie ya da salatalarda kullanılmaya müsait olan keten tohumunun süper gıda kategorisinde olmasına şaşmamak gerek! Zira zengin bir omega-3, vitamin ve mineral kaynağı. Yüksek tansiyon problemi için de tavsiye edilen keten tohumu, kolesterolü düşürmeye yardımcı olup kalp sağlığını iyileştirmede de rol oynuyor.
Kale ya da bize daha aşina olan ismiyle kıvırcık lahana, göz sağlığı için gerekli olan lutein maddesini içeriyor. Bununla birlikte demir, A, C ve K vitaminleri bakımından da zengin. Güçlü bir antioksidan görevi gören kale, lif içermesiyle karaciğer sağlığını da destekliyor.