Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
İstanbul, İzmir ve Bodrum’dan 7 restoran Michelin Yıldızı aldı.
Her yıl, malzeme kalitesi, lezzetlerin uyumu, pişirme tekniklerine hakimiyet, şefin deneyiminin mutfağa yansıması ve müfettişlerin ziyaretleri arasındaki tutarlılık gibi 5 kriter göz önünde bulundurularak verilen Michelin Yıldızları bu yıl da Türkiye’deki 7 restorana layık görüldü.
İstanbul’da iki yeni restoran Michelin Yıldızı aldı.
Arkestra
Uluslararası bir geçmişe sahip İstanbullu şef Cenk Debensason, Arkestra'da uzmanlığını ve mutfak konusundaki becerilerini ortaya koyuyor. Mutfağı, marine edilmiş ton balıklı sashimi ve suşi pirinçli dondurma ile mükemmel pişmiş ördek göğsüne eşlik eden hafif şuruplu “apicius” sosundan oluşan yemekleriyle farklı ufukları birleştiriyor.
Sankai by Nagaya
Sankai by Nagaya'da şef Yoshizumi Nagaya, yüksek kaliteli omakase menüsü oluşturdu. Bunlardan ilki, suşi ustası Hiroko Shibata tarafından mümkün olduğu ölçüde yerel balıklar kullanılarak titizlikle hazırlandı. İkincisi ise çok düşük sıcaklıkta 48 saat boyunca pişirilen, avrupai dokunuşlarla zenginleştirilen ve ardından fasulye, ponzu mayonezi, toz sirke ve susam ile servis edilerek kaiseki mutfağını onurlandıran dana yanağı oldu.
İzmir'de üç restoran Michelin Yıldızı'na layık görüldü.
OD Urla
Şef Osman Sezener yönetimindeki OD Urla, köklü ve özgün mutfak anlayışıyla öne çıkıyor. Üzüm bağları ve zeytinliklerle çevrili olan ve aile tarafından işletilen bu restoranda şef ve ekibi, yarısı doğrudan tesiste üretilen, geri kalanı ise restoranın yakınındaki üreticiler ve zanaatkarlar tarafından üretilen kaliteli yerel malzemeleri kullanıyor. Özellikle de restoranın açık odun ateşinde pişirilenler olmak üzere tüm tabaklar sade, doğal ve rustik elementler dikkat çekiyor.
Teruar Urla
Teruar Urla'da şef Osman Serdaroğlu ve ekibi, yerel ürünlerin zenginliğini öne çıkaran, İtalyan ve Akdeniz esintili tabaklar hazırlıyor. Kuzu saltimbocca'dan kızarmış kabaklara, taze keçi peynirinden kurutulmuş yoğurda kadar minimalist ve zengin yemek seçkisi bulunduruyor. Şarap listesi ise Türkiye'nin farklı bölgelerine saygı duruşunda bulunur nitelikte.
Vino Locale
Ozan ve Seray Kumbasar çiftinin yönetimindeki Vino Locale, bölgeye özel tatlara yöneliyor. Mevsimlere olabildiğince uygun tasarlanan menü, 6 haftada bir değişerek konukları sofistike bir mutfağı keşfetmeye davet ediyor. Yemek salonunda Seray Kumbasar, gurmelere yöresel şaraplardan oluşan bir seçki sunarak rehberlik ediyor. Bunun yanında dijestif içki seçkisi de bulunuyor.
Bu gönderiyi Instagram'da görKitchen Bodrum by Osman Sezener (@kitchenbodrum)'in paylaştığı bir gönderi
Bodrum’da ise iki restoran birer Michelin Yıldızı ile ödüllendirildi.
Kitchen
Şef Osman Sezener tarafından işletilen Kitchen, leziz uluslararası dokunuşlarla modern bir Türk mutfağı sunuyor. Bölgesel ve taze ürünler, kömürde pişirilen ve bahçeden toplanan bitkilerden yapılan salsa verde ile zenginleştiriliyor. Taze olarak hazırlanan, lezzet açısından zengin ama aynı zamanda sade ve güçlü sunumlar içeriyor.
Maçakızı
Ege mutfağı tutkunları, Maçakızı restoranında Şef Aret Sahakyan’ın yaratıcı teknikleri ve yerel mutfak gelenekleriyle buluşuyor. Birinci sınıf Türk ve Avrupa şaraplarından oluşan listesinin yanı sıra restoranda etkileyici bir şampanya seçkisi de mevcut.
Bunlara ek olarak, Türkiye’den 111 restoran Michelin Rehberi tavsiye edilenler listesine giriş yaptı. Michelin Yeşil Yıldız kategorisinde İzmir’den Od Urla, Vino Locale, Hiç Lokanta ve İstanbul’dan Circle by Vertical, çevreye duyarlı restoranlar olarak ödüllendirildi. Öte yandan makul fiyatla eksiksiz bir menü sunan Bib Gourmand kategorisiyle ödüllendirilen 8 restoran ise şöyle oldu; Aida, Fauna, Inari Omakase, Red Balon, Circle by Vertical, Efendy, Tavacı Recep Usta, Foxy.