Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Kum terapisi fiziksel ve zihinsel faydalarıyla son zamanların popüler ısı terapileri arasındaki yerini alıyor.
Yıllardır saunalardan sıcak taş masajlarına ve buharlı su havuzlarına kadar çeşitli ısı terapileri, sağlık sorunları yaşayan birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Özünde ısı terapisi çeşitlerinden biri olan kum banyosu ise son zamanlarda öne çıkan tedavi ve terapi yöntemlerinden biri oluyor. Eski bir ritüel olan kum banyosu, kafanız yukarıda kalacak şekilde tamamen kumun altına gömülmeyi içeriyor. Günümüzde Orta Doğu, Afrika ve Japonya’daki bazı plajlarda uygulanan bu yöntemin kökenleri Antik Mısır’a kadar dayanıyor. Özellikle de ilk olarak iltihaplı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan kum banyosu, günümüzde fiziksel ve psikolojik rahatsızlıkları tedavi etme konusunda popülerlik kazanmaya devam ediyor.
Sadece kafanız dışarıda kalacak şekilde güneşin etkisinin hissedildiği bir zamanda kuma gömülerek uygulanıyor. Yaz aylarında sabah 11:00 ve 13:00 saatleri arasında ya da öğleden sonra 16:00 ve 17:00 saatleri arasında uygulanması öneriliyor. Ancak kumun yüksek ısıda olması halinde vücudunuzu yakma riski olduğundan 10 ila 15 dakika boyunca kumun altında beklemeniz yeterli olacaktır. Bu süreçte susuz kalmamak çok önemlidir bu sebepten meyve suyu, su ya da çay tüketebilirsiniz. Kum banyosunun ardından 30 dakika boyunca terlemeyi devam ettirmek ve vücut ısısını korumak için battaniyeye sarılmanız tavsiye ediliyor. Ardından ılık bir duş ile tedavi sonlandırılıyor. Bunlara ek olarak hamile bireyler, kalp ritmi bozuklukları yaşayanlar, diyabet hastaları ve kronik hastalıklara sahip kişiler bu uygulamayı mutlaka bir uzman kontrolünde yapmalılar. Öte yandan kum terapisi için en iyi zaman Haziran'dan Eylül'e kadardır.
Güneş ışığı, ısı, basınç ve manyetik kuvvet sayesinde ağrıyı hafifletmek için kullanılan bu yöntem kan dolaşımını artırabilir, sinir sisteminin olumlu yönde gevşemesine sebep olabilir, eklem ve kas ağrılarını azaltabilir. Öte yandan daha iyi bir uykuyu desteklerken kas tutulmalarının da önüne geçebilir. Bunlara ek olarak kum terapisi, cildi güzelleştirebilir. Daha pürüzsüz bir cilt elde ederken vücudun bağışıklığını artırmak üzere olumlu etkiler yaratabilir.