Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
İdil Yazar, kırmızıyla yeşilin buluştuğu ıspanaklı pasta tarifinin püf noktalarını paylaşıyor.
Pişirme Süresi: 30- 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 kişilik
Herkese merhaba! Bugün, sizlere sağlıklı bir pasta tarifim var. Birlikte, ıspanaklı ve kremalı pasta yapacağız.
Ispanaklı pasta, tamamen sağlıklı malzemeler içeren, gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz, hem lezzeti hem de görüntüsüyle oldukça iştah açıcı bir pasta oluyor. Çay saatlerinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz ya da ıspanak sevmeyen çocuğunuza hazırlayabileceğiniz bu ıspanaklı pastayı, mutfağa girip çok kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz.
Kırmızı ve yeşili buluşturan rengi, üzerindeki beyaz kremasıyla yılbaşı sofralarına da çok yakışacak bir sunumu var. Hazırsanız, sözü daha fazla uzatmayalım ve ıspanaklı pasta tarifi için ihtiyacınız olan malzemelere göz atarak başlayalım...
-2 bardak un (tam buğday unu),
-200 ml Hindistan cevizi sütü,
-½ bardak agave şurubu (akçaağaç şurubu ya da Hindistan cevizi şekeri de tercih edebilirsiniz),
-3 adet yumurta,
-½ bardak Hindistan cevizi yağı,
-200 gr ıspanak (dondurulmuş),
-1 paket kabartma tozu,
-½ su bardağı frambuaz,
-300 gr tuzsuz ve beyaz renkli krem peynir,
-2 yemek kaşığı bal
-Dondurulmuş ıspanakları rondoya alın. Ardından Hindistan cevizi sütünü de ekleyin ve rondoyu çalıştırın.
-Güzel bir karışım elde edene kadar rondodan geçirmeye devam edin.
-Ardından Hindistan cevizi yağı, agave şurubu ve yumurtayı mikserin içerisine alın ve malzemeleri karıştırın.
-Un ve kabartma tozunu bir kasede birleştirin ve kaseyi hafifçe sallayarak karışmalarını sağlayın.
-Daha sonra kuru malzemeleri sıvı malzemelerle birleştirin ve mikseri düşük ayarda çalıştırmaya devam edin.
-Tüm malzemeler güzelce karışınca, yağlı kağıt serili 2 adet kelepçeli pasta kalıbına eşit bir şekilde karışımı bölüştürün.
-Daha sonra, 180 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
-Kek ılıyana kadar kalıptan çıkarmayın.
-Kekiniz soğuyunca, bir bıçak yardımıyla fırın kabının kenarlarından geçin. Bu, keki daha kolay çıkarmanızı sağlayacak.
-Krem peyniri miksere alın ve balı da ilave edin mikseri çalıştırın.
-Karışımın yarısını süslemek için ayırın.
-Frambuazın yarısını doğrayıcıya alın. Frambuaz ufalana kadar rondoyu çalıştırın.
-Daha sonra frambuaz püresini de mikserin içine ekleyin ve mikseri biraz daha çalıştırın.
-Pandispanya kekinin birini tezgahın üzerine alın.
-Frambuazlı kremayı bir sıkma torbasına alın ve kekin üzerinden biraz bırakın bir spatula yardımıyla etrafa yayın.
-Dondurulmuş frambuaz tanelerini dizin ve diğer keki de ters çevirerek pastanın üzerine koyun.
-Sıkma torbasındaki karışımı pastanın üzerine gezdirin ve yeniden bir spatula ile etrafına yayın.
-Frambuaz taneleri ile pastanızı süsleyin ve buzdolabında dinlendirin servis edin.
Afiyet olsun!
Daha fazla bilgi için: İdil Yazar