Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Güçlü bir protein kaynağı olan fıstık ezmesinin farklı faydalarını inceleme altına aldık.
@wildpeanutfoods
Uzun süre öncesine kadar sadece sabah kahvaltılarının yıldızı olan fıstık ezmesi, artık çok daha önemli bir yere sahip. Özellikle düzenli egzersiz yapanların gözdesi olurken, vücudumuzun genel sağlığı üzerinde yarattığı olumlu etkiler de fıstık ezmesini tüketilmesi gereken besinler listesinde üst sıralara çıkarıyor fıstık ezmesini. Burada küçük bir dip not düşmekte fayda var yalnızca. Organik ve şekersiz versiyonuna şans vermek dikkat edilmesi gereken esas noktalardan. O zaman şimdi de ne gibi faydaları olduğundan bahsedelim;
Kas kütlesini artırabilmek adına protein tüketimine önem vermek gerekiyor. 100 gram fıstık ezmesinde 27 gram protein olduğu düşünülürse, spor yaptıktan sonra tüketmeniz bu amaca doğru bir şekilde hizmet edecektir. Üstelik hazırlayacağınız smoothie’lere ekleyerek de tüketimini çeşitlendirebilirsiniz.
Fıstık ezmesi B3, B6, E vitamini, magnezyum, folat ve manganez açısından zengin olsa da, kalori ayarını kaçırmamak için dozunda tüketmekte fayda var.
İçerdiği tüm bu vitaminler ve proteinler, elbette bir noktada enerji seviyelerinizin de artmasına yardımcı oluyor. Sabahları tüketilebileceği gibi, özellikle öğleden sonra gelen ağırlık hissine engel olmak adına da güzel bir alternatif.
Bir yağ asidi olan oleik asit, fıstık ezmesinin de içinde bulunuyor. İyi kolesterolü, kan şekerini ve kan basıncını korumaya yardımcı olan oleik asit ile birlikte fıstık ezmesi, bu seviyeleri kontrol altında tutarak kalp hastalığı riskini azaltmaya da yardımcı oluyor.
Yapılan bir araştırma, düzenli fıstık ezmesi tüketmenin 30 yaşına kadar iyi huylu meme hastalıklarının gelişme riskini azalttığını ortaya koymuş. Bu hastalıklar ise meme kanserini tetikleyebilme özelliğine sahip.