Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Bitkisel beslenmenin öncüsü Ella’nın yeni yemek kitabı Quick & Easy’den suçluluk duymadan tüketebileceğiniz Kale Salatası tarifi.
Bu muhtemelen en sevdiğim salata, ilk kitabımızdaki tahinli kale salatasından tahtı çalıyor. Bu tarifte sos konusunda oldukça cömerdiz ve bu yüzden de bu kadar lezzetli, gerçekten kaymak gibi oluyor. Ancak sosu yapraklara iyice yedirdiğinize emin olun ki kale yumuşasın. Sonra avokado parçaları, sotelenmiş mantar, kimyon, tohumlar ve sarımsaklı krutonları ekliyoruz.
Fotoğraf: Nassima Rothacker
2 kişilik sevis için;
Bir avuç kabak çekirdeği
(yaklaşık 25g)
1 avuç ayçekirdeği
(yaklaşık 25g)
Zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
200g mantar, ince dilimlenmiş
200g kale
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 dilim ekmek
1 diş sarımsak
2 avokado, soyulmuş ve lokmalık dilimlenmiş Tuz
Sos için;
40g ayçekirdeği
60g kaju
100ml badem ya da yulaf sütü
2 çay kaşığı dijon hardal
1 dolu yemek kaşığı yemeklik maya 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Limon
Fırını 200 (fan için) derecede ısıtın. Kabak ve ay çekirdeklerini pişirme tepsisine, bir yemek kaşığı zeytinyağı, biraz tuz ve kimyon ile beraber koyun. Yaklaşık 5 dakika, kıtır kıtır hale gelene kadar fırınlayın. Mantarları geniş bir kızartma tepsisine yerleştirin, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve bolca tuz serpin. Arada karıştırarak, orta ateşte, kızarana kadar pişirin. Kale’i geniş bir kasede karıştırın, kalın sapları atın ve kalan yaprakları da parçalara ayırın. Bir yemek kaşığı zeytinyağı, elma sirkesi ve bir tutam tuz ekleyin. Ellerinizle bunları yapraklara yedirin. Kale’i bir dakika kadar ovun ki yumuşasın. Sırada, sosu yapın. Tüm sos malzemelerini yüksek hızlı bir blender’a koyun (biz NutriBullet kullanıyoruz) ve kremamsı bir hale gelene kadar karışsın. Ekmeği kızartın ve sonra bir diş sarımsak ile ovalayın. Lokmalık küçük parçalar halinde kesin. Sosu kale’e yedirin, ellerinizle ovun ki daha da yumuşasın. Sonra tohumları, mantar, avokado ve krutonları ekleyin.
Afiyet olsun!