Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Dışı biraz çıtır, içi yumuşak ve büyük çikolata parçalarıyla dolu... Ella Mills'in suçluluk duymadan tüketebileceğiniz Fıstık Ezmeli Çikolata Parçacıklı Kurabiye tarifini deneyin.
Bu kurabiye tarifi zahmetsiz, fazla teçhizat gerektirmiyor, çabucak hazırlanabiliyor ve aynı zamanda vegan. Kolay, inanılmaz lezzetli, dışı biraz çıtır, içi yumuşak ve büyük çikolata parçalarıyla dolu. Bu denemesi en sevdiğim tariflerden biriydi ve sizin de denemeniz için sabırsızlanıyorum.
Fotoğraf: Nassima Rothacker
Yaklaşık 10 kurabiye için;
Eritilmiş 5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
100g hindistan cevizi şekeri
150g un (biz glutensiz un kullanıyoruz)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Ufak parçalara bölünmüş 50-100g bitter çikolata (biz %70 kakao tercih ettik)
5 yemek kaşığı badem ya da yulaf sütü
2 yemek kaşığı badem ya da fıstık ezmesi
Bir tutam tuz
Fırını önceden 170 (fan) derecede ısıtın. Büyük bir pişirme tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin. Hindistan cevizi yağını bir kaseye koyup, şeker, un, kabartma tozu ve bitter çikolata ile karıştırın. Badem sütü, badem ezmesi ve tuzu ekleyin, hepsi kıvama gelene kadar karıştırın. Karışım biraz ufalanabilir ama elinize bastırdığınızda dağılmamalı. Her bir kurabiye için karışımdan bir yemek kaşığı kullanın, sıkıca bastırın, yuvarlayıp top haline getirin. Kurabiyeleri pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin ve 12 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler pişerken aralarında mesafe bırakmaya dikkat edin. Fırından çıktıklarında hala biraz yumuşak olabilirler, ki bunu istiyoruz. Tepside soğumaya bırakınca iyi bir kıvama gelirler. Bir hafta kadar hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.