Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Vücuttaki her kası çalıştırmasının yanı sıra bilişsel ve zihinsel sağlık için de faydaları bulunuyor.
Spor sağlığınız için iyi. Ancak bir dizi araştırma, bir sporun beyin üzerinde de faydalı etkileri olduğunu ortaya koyuyor. Yüzme, tüm zamanların en faydalı sporu listesinin içerisinde yer alıyor. Vücuttaki her kası çalıştırmasının yanı sıra, bilişsel ve zihinsel sağlık için de faydaları olduğu ifade ediliyor. Düzenli yüzmenin hafızayı, bilişsel işlevi, bağışıklığı ve ruh halini iyileştirdiği belirtiliyor.
Yüzme, kasların oksijen ihtiyacını karşılamaya yardımcı oluyor; nöronlarda ve bağlantılarında meydana gelen hasarı onarmaya yardımcı olmada da kilit bir rol oynadığı belirtiliyor. Bazı araştırmacılar tarafından ruh sağlığı için de faydaları gözlemlenmiş.
Yüzmenin Beyin için 3 Faydası
Bu faydalardan yararlanmak için Olimpiyat Oyunları'ndaki sporcular gibi rekor sürede yüzmek zorunda değilsiniz. Genç yetişkinler üzerinde yapılan bir çalışmanın, 20 dakika orta yoğunlukta kurbağalama yüzdükten sonra bilişsel işlevlerin zaten artmış olduğunu gösterdiği belirtiliyor.
Hafızayı Geliştirir
Yapılan bazı araştırmalar yüzmenin (günde 20 dakika bile olsa) dikkat süresini, kısa ve uzun süreli hafızayı geliştirdiğini ve yaşlanmanın bilişsel etkilerini azaltabildiğini ortaya koyuyor.
Ruh Halinizi İyileştirir
Tüm ana kas gruplarını içeren bir egzersiz olduğundan, kalbin tam hızda pompalanmasını sağlar, bu da kan akışını artırır. Artış, vücutta doğal bir ağrı kesici görevi gören endorfinlerin önemli ölçüde salınmasına da yol açabilir. Bu artış, genellikle egzersizi takip eden öfori hissine neden olur. Kısacası mutluluk veren, iyi hissettiren, heyecan veren hormonlar...
Öğrenme Kapasitesini Artırır
Hücre büyümesi ve nöronal bağlantıların oluşturulması üzerindeki etkisi, yeni bilgileri öğrenmemize, depolamamıza ve daha sonra daha doğru bir şekilde hatırlamamıza yardımcı olur.